Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βαλανίδης: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ ακόμα πουλά”

Βαλανίδης: “Η ΟΜΟΝΟΙΑ ακόμα πουλά”


Διαβάζοντας όλη τη παραφιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από τις εκλογές για το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θεωρώ καθήκον μου προς το Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας να ξεκαθαρίσω αρκετά πράγματα τα οποία έχουν παρερμηνευθεί ηθελημένα η και μη από αρκετά ΜΜΕ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παραμένει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αθλητικό Σωματείο της Κύπρου και ως εκ τούτου οι φαίνεται ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ακόμα ‘’πουλά’’

Καταρχήν, προσωπικά είχα αποστείλει τόσο την εξαγγελία της υποψηφιότητας μου όσο και τα διάφορα πλάνα που είχα καταρτίσει με φίλους και συνεργάτες, ΜΟΝΟ στις Ομονοιάτικες ιστοσελίδες kifines.com και omonoianews.com. Εκ παραδρομής δεν είχα αποστείλει οτιδήποτε στο tryfilli.net. Οι εκλογές για το Δ.Σ. του Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας θεωρώ ότι είναι ένα εσωτερικό θέμα του Σωματείου και του ΟΜΟΝΟΙΑτικου κόσμου και ως εκ τούτου η διαδικασία έπρεπε να μείνει ΄΄εντός των τειχών΄΄. Για αυτό το λόγο αποφύγαμε να αποστείλουμε οτιδήποτε σε οποιαδήποτε πολιτική η αθλητική εφημερίδα είτε να δώσουμε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους που ενδιαφέρθηκαν να μιλήσουν μαζί μας για τις εκλογές.

Είναι γεγονός ότι έγινε μια ατυχής δήλωση εκ μέρους μου αναφορικά με την επιλογή μου στις προεδρικές εκλογές του 2013. Την επόμενη κιόλας μέρα απολογήθηκα στον ΟΜΟΝΟΙΑτικο κόσμο για αυτή. Ποτέ δεν θεωρούσα ότι οι πολιτικές επιλογές πρέπει να είναι κριτήριο για τις εκλογές του Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οπότε θεώρησα το θέμα λήξαν.

Τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί μια έντονη παραφιλολογία γύρω από την παραλίγο εκλογική διαδικασία, με προφανή στόχο να δημιουργηθεί αναταραχή γύρω από το μεγαλύτερο Σωματείο της Κύπρου.

Ως εκ τούτου θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα

  • Ποτέ δεν εξέφρασα ενδιαφέρον για οτιδήποτε περισσότερο από μια απλή θέση μέλους στο Δ.Σ.
  • Είναι γεγονός, ότι παρατηρώντας τις εξελίξεις στο Σωματείο μας και δεδομένου ότι  για αρκετό καιρό δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα η δημιουργία οποιουδήποτε συνδυασμού με κίνδυνο το Σωματείο να παραμείνει ακέφαλο, προχωρήσαμε σε διεργασίες με  μαζί με αρκετούς φίλους και συνεργάτες ως προς τη δημιουργία ανεξάρτητου Συνδυασμού.
  • Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν θα είχε οποιαδήποτε πολιτική απόχρωση αφού θα συμμετείχαν άτομα με διαφορετικές πολιτικές προτιμήσεις που είχαν σαν κοινό στόχο ΜΟΝΟ τη Σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ούτε υποστηριζόταν από κανένα επιχειρηματικό κύκλο όπως κάποια ΜΜΕ παρουσίασαν πρόσφατα.
  • Με σκοπό το καταρτισμό του συνδυασμού καθώς και ενός πλάνου διοίκησης του Σωματείου που θα έδινε λύση στο οικονομικό αδιέξοδο, είναι γεγονός ότι έγιναν πολλές ‘’μυστικές’’ συναντήσεις, στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων ΕΑΣ Αγίου Δομετίου.
  • Αυτές οι ‘’μυστικές’’ συναντήσεις,  που ήταν στην πραγματικότητα ανοιχτές συναντήσεις σε κοινή θέα,  φαίνεται ότι δημιούργησαν όλη αυτή τη παραφιλολογία γύρω από τις εκλογές του Δ.Σ.
  • Μετά τον καταρτισμό του κοινού Πλάνου καθώς και την εξεύρεση αρκετών ενδιαφερομένων για να συμμετάσχουν στον συνδυασμό ήμασταν έτοιμοι να κατέλθουμε στις εκλογές στις 20 Νοεμβρίου που τελικά ακυρώθηκαν.
  • Κατά τη διάρκεια της περιόδου που προηγήθηκε της αναβολής των εκλογών, τα μέλη του υπό δημιουργία ανεξάρτητου συνδυασμού προσπάθησαν να ενώσουν τον ΟΜΟΝΟΙΑτικο κόσμο παρά να τον διχάσουν και να φέρουν κοντά τόσο τη Θύρα 9 όσο και τον Κο. Λώρη Κυριάκου με σκοπό την αποφυγή των εκλογών και τη Δημιουργία ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ συνδυασμού με σκοπό να επιτευχθεί η πολυπόθητη ενότητα στις τάξεις του Σωματείου.
  • Ο Ανεξάρτητος συνδυασμός δεν λειτούργησε σε καμιά περίπτωση διχαστικά,  ούτε σαν υποκινητής της Θύρας 9, ούτε σαν απολογητής τoυ Δ.Σ., και στο τέλος της μέρας κινδύνεψε άδικα να βρεθεί εντός διασταυρουμένων πυρών. Μοναδικός στόχος όλων των επαφών που έγιναν ήταν να βρεθεί η πολυπόθητη ενότητα ενόψει της δύσκολης συνέχειας για το Σωματείο μας.

Συμπερασματικά θεωρώ εντελώς άστοχα μέχρι και καθοδηγούμενα τα διάφορα άρθρα που δημιουργούν πολιτικές προεκτάσεις γύρω από την εκλογική διαδικασία με σκοπό να πλήξουν το Σωματείο. Όντως υπάρχουν αρκετά προβλήματα στις τάξεις του Σωματείου, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο αφού δεν μπορεί να έχει το 50% του Κυπριακού Λαού που υποστηρίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ τις ίδιες απόψεις στο τρόπο διοίκησης του Σωματείου.

Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια καθώς και στην παραφιλολογία γύρω από το Αθλητικό Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣ