Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι προκλήσεις των πρασίνων

Οι προκλήσεις των πρασίνων

img_8377


Το φρένο στην κακή πορεία μπήκε στην 5η αγωνιστική. Η επαναστροφή και επανεκκίνηση στην 6η. Και έκτοτε η Ομόνοια έβαλε 5η και τρέχει. Και δεν θέλει να σταματήσει. Οι επόμενες τρεις αγωνιστικές είναι εξαιρετικά σημαντικές. Το δηλώνουν όλοι, όσο και αν αγωνιστικά η Ομόνοια κοιτάζει μόνο το επόμενο παιχνίδι. Άρης, Εθνικός, Ερμής γράφει το πρόγραμμα, το καθένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Η σημασία του 3Χ3 είναι τεράστια. Και τα πιθανά κέρδη πολλά.

Πηγή: sigmalive.com

Πρωτεύοντα κέρδη

Το 3Χ3 αναμφίβολα θα δώσει στην Ομόνοια μίνιμουμ μία θέση στον πίνακα και σίγουρα θα μεγαλώσει την ψαλίδα τουλάχιστον από μία από τις ομάδες που ακολουθούν. Υπάρχει δε πολύ σοβαρή πιθανότητα να τη φέρει και πολύ κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ειδικά αν κάποιος γνωρίζει ότι στο τέλος του 1ου γύρου έρχεται το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, ενω θα ακολουθήσει και η πρεμιέρα του 2ου με την Ανόρθωση.

Δευτερεύοντα κέρδη

Το στοίχημα της απόκτησης εμπιστοσύνης από τον κόσμο κερδίζεται αγώνα με αγώνα. Άκρως σημαντικό κέρδος και η λέξη δευτερεύον το αδικεί. Άλλο να ξέρεις ότι θα παίξεις μπροστά σε γεμάτες εξέδρες μέσα/έξω, άλλο να ξέρεις πως ο κόσμος πιστεύει σ΄ εσένα. Παράλληλα κάθε νίκη δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Που είναι σπουδαίος παράγοντας για μία ομάδα. Και που όπως παραδέχτηκαν όλοι, με πρώτο τον Νούνο Ασίς, που έχει φάει τα γήπεδα με το κουταλάκι, ήταν καταλυτικός στην άνοδο της ομάδας.

Παράπλευρα στοιχήματα

Αυτοσκοπός δεν είναι, αλλά η Ομόνοια έχει την ευκαιρία αν κερδίσει τα 3 παιχνίδια που ακολουθούν, να συνδυάσει βαθμούς με επιδόσεις. Ήδη μετά από 11 αγωνιστικές διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 4 γκολ και τη δεύτερη του συλλόγου στη δεκαετία. Αν και εφόσον ο Μορέιρα κρατήσει το μηδέν παθητικό για ακόμη 111 λεπτά, σπάει το ρεκόρ του Χαΐμοφ. Αν δεν δεχτεί γκολ στα δύο επόμενα ματς, σπάει το ρεκόρ καλύτερης άμυνας για την  Ομόνοια σε 11 αγωνιστικές στην τελευταία δεκαετία. Αλλά σούπερ άμυνα σημαίνει εκτός από αριθμούς και ψυχολογία. Θετική για την ομάδα, αρνητική για τον αντίπαλο. Η Ομόνοια έχει και άλλα κίνητρα, αυτά που αρέσουν στους λάτρεις της στατιστικής. Αν κερδισει τα 3 παιχνίδια, θα συμπληρώσει 21 αγώνες με νίκες σε μη-ντέρμπι αγώνες, αλλά θα πλησιάσει, κατά 1, το ρεκόρ συνεχόμενων νικών που ήταν 9 κατά την περσινή περίοδο.

Βελτίωση – συνέπεια

Στοίχημα είναι και η συνεχης βελτίωση και η συνέπεια στον μακρύ δρόμο του πρωταθλήματος. Ο Ασίς έκανε λόγο για φανταστικό ποδόσφαιρο και είναι αλήθεια πως είναι στιγμές που η ομάδα κρύβει την μπάλα. Το γκολ έρχεται γρήγορα και εύκολα, τα 15 τέρματα στους 5 τελευταίους αγώνες και τα 13 στους τρεις τελευταίους λένε πολλά. Η χημεία και η ομοιογένεια είναι σε εξαιρετικά επίπεδα, υπάρχει σαφής βελτίωση στο δέσιμο των γραμμών. Αλλά δεν υπάρχει ποτέ ταβάνι. Το καλό μπορεί να γίνει πάντοτε καλύτερο και ο πρώτος που το λέει είναι ο Σαβέβσκι.

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Εφόσον στα αρχικά στάδια η σύγκριση της περσινής Ομόνοιας με τη φετινή ήταν θέμα που απασχόλησε τον κόσμο και τα ΜΜΕ, άλλη τόση σημασία έχει η σύγκριση και μετά από 9 αγωνιστικές. Ειδικά αν γνωρίζει κάποιος ότι το πρόγραμμα ήταν πανομοιότυπο. Με πολλά ντέρμπι στην αρχή. Η Ομόνοια έχει πρόοδο σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και είναι «στάσιμη» σε μία. Έχασε 2 φορές, όσες και πέρσι. Αλλά υπερέχει σε βαθμούς κατά πολύ, πέτυχε σχεδόν τα διπλάσια γκολ, δέχτηκε δύο λιγότερα. Κυρίως, όμως, αποκτά δυναμική πολύ πιο νωρίς. Πέρσι έδειξε κάποια σημάδια αντεπίθεσης στην 11η αγωνιστική, αλλά χωρίς συνέχεια και επανήλθε δριμύτερη μετά την 21η. Και στις δύο περιπτώσεις είχε χάσει τεράστιο έδαφος. Φέτος ανέκαμψε νωρίς και είναι για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου.
2012-13
3 ΝΙΚΕΣ
4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
2 ΗΤΤΕΣ
11-6 ΓΚΟΛ
13 ΒΑΘΜΟΙ

2013-14
6 ΝΙΚΕΣ
1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ
2 ΗΤΤΕΣ
20-4 ΓΚΟΛ
19 ΒΑΘΜΟΙ