Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μένει και ζητάει ενότητα το Δ.Σ. (vids)

Μένει και ζητάει ενότητα το Δ.Σ. (vids)


Τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη σημερινή Γενική Συνέλευση, ενέκριναν την εισήγηση του Στέλιου Μυλωνά, για παραμονή του Διοικητικού Συμβουλίου, έως το Μάιο του 2014, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία τους. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες και δείτε βίντεο από την Γ.Σ.

– Πέρασε η εισήγηση του προέδρου Μυλωνά και το ΔΣ θα συνεχίσει μέχρι τον Μάιο του 2014

– Ο πρόεδρος Μυλωνάς απηύθυνε κάλεσμα στους οργανωμένους να βρεθούν και να συνεχίσουμε ενωμένοι

– Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Λώρης Κυριάκου θα φέρει κοντά τους οικονομικούς παράγοντες που βρήκε

20:32 Τέλος εισηγήσεων, ώρα για ψηφοφορία. 

————–

Εισηγήσεις/τοποθετήσεις από τα μέλη:

20:30 Μήνυμα ενότητας από τον πρώην πρόεδρο Πολυκάρπου

– Είναι καλή η κριτική σήμερα από τα μέλη. Μακάρι να γινόταν αυτό και επί Μιλτιάδη. Καλό είναι επίσης που κάποια μέλη του ΔΣ αντιδρούν και υπάρχει διαφωνία.

– Καλώ τη διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εάν θα μείνετε εκεί, να ενωθούμε και να προχωρήσουμε δυνατοί. ‘Ομως αυτό μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε, και σεις δυστυχώς τσακώνεστε ακόμα και στη συνέλευση.

– Αφού παραιτηθήκατε, έπρεπε να σεβαστείτε το καταστατικό. Στη γενική με τον Μιλτιάδη κάποιοι δοκίμασαν να μπουν αντικαταστατικά μέσα στην αίθουσα, και όμως δεν ακυρώθηκαν οι εκλογές. Και τώρα ακυρώθηκαν οι εκλογές για κάτι 14χρονα. Δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε τις απειλές; Ακόμα και σήμερα έξω έχει άντρες ιδ. ασφάλειας.

20:08

– Πρέπει η ΟΜΟΝΟΙΑ να κρατήσει τη νέα γενιά και να μην χάνουμε μωρά από τις επιτυχίες των άλλων ομάδων

– Πως να αναδειχθούν ταλέντα όταν έρχονται ξένοι 20χρονοι και ξένοι αμφιβόλου αξίας που στην τελική δεν παίζουν

– Πρέπει να αναδειχθούν ταλέντα από τις ακαδημίες, να μην πηγαίνει ο κόσμος στα εκτός έδρας, είναι επίσης μερικά από τα λεχθέντα των μελών.

-Μετά και τους τσακωμούς στο ΔΣ αλλά και το θέμα με τον Τόνι Σαβέφσκι, δεν εμπνέεται σεβασμό. Δεν πείθομαι ότι θα τα βρείτε με τον κο Χριστοδούλου. Ο ίδιος ο προπονητής δήλωσε πως τέθηκε θέμα, διαφωνώντας μαζί σας.

– Είναι καλύτερα όποιος διαφωνεί να παραιτηθεί, παρά να γινόμαστε ρεζίλι

– Οι αποφάσεις να παίρνονται από μέλη, όχι πίσω από κλειστές πόρτες

– Εισήγηση από μέλη να γίνουν Μάρτιο οι εκλογές

————–

19:53 Περάσαμε στις τοποθετήσεις και στις εισηγήσεις του κόσμου

Μερικές από τις απαντήσεις στα ερωτήματα του κόσμου:

– Για τις κόντρες στο ΔΣ (Ν.Χριστοδούλου): Επέλεξα αυτό το δρόμο για να έχω άποψη. Πάμπολες φορές έθεσα θέμα να συζητηθούν οι εξουσίες σε υποεπιτροπές. Καμία υποεπιτροπή δεν έχει εξουσία και για όλα αποφασίζει το ΔΣ. Σε κάποια φάση είχα ζητήσει η κάθε απόφαση να αναφέρεται και στην συγκεκριμένη επιτροπή. Το μοντέλο του ενός, αντικαταστάθηκε από το μοντέλο των λίγων και εκλεκτών. Αν υπήρχε ακόμα ένας Νικόλας την εποχή του Μιλτιάδη στο ΔΣ και αντιδρούσε, πολύ πιθανόν να μην ήμασταν σήμερα εδώ. Δεν θεωρώ διαρροή αυτό που έκανα. Δεν κρύφτηκα πίσω από ανωνυμία. Πάντα επώνυμα τα έλεγα γιατί οι αποφάσεις στο ΔΣ δεν ήταν συλλογικές. Ένιωθα όμως χρέος και επέλεξα να συνεχίσω, δεν ήθελα να αποχωρήσω.

– Για  το σχέδιο κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΚΟΠ: Δεν έχουμε καμία δέσμευση για τα τηλεοπτικά. Θα μελετήσουμε όλα τα δεδομένα, κανένα σωματείο δεν μπορεί να δεσμευτεί.

– Για τον έλεγχο από ελεγκτικό οίκο: Ο εσωτερικός έλεγχος ξεκίνησε από οίκο εξωτερικό, που παίρνει πληροφορίες για το 2008-2012

– Για το ότι ο Αλωνεύτης φάνηκε εντάξει με τις μειώσεις, αλλά εμείς τον διώξαμε: Του είπαμε πως δεν είναι στα πλάνα. Ήταν απόφαση του προπονητή. Δεν ζήτησε αποζημειώσεις και παίρνει μόνο τα δεδουλευμένα του

– Για το εάν υπάρχει κέρδος από την καλλιέργεια της γης στις “Χαλεπιανές”: Ναι θα έχουμε

– Για την ακαδημία: Η κατάσταση οικονομικά, είναι η ίδια με την ποδοσφαιρική ομάδα. Χρωστούμε ένα ποσό, ενώ υπάρχουν πολλές οφειλές. Η κατάσταση βελτιώνεται με την βοήθεια και του Κ.Αντρέου.

– Για τη δήλωση ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει κακό όνομα: Η δήλωση έγινε γιατί ματαιώθηκαν μεταγραφές λόγω πρώην παικτών μας που μιλούσαν άσχημα

– Για την απόφαση της ΚΟΠ να ακυρώσει το άρθρο για τιμωρία των ομάδων: Καταδικάσαμε την απόφαση, να γίνεται αυτό μεσούσης της περιόδου. Ήταν δική μας πρωτοβουλία.

– Για τα μέλη και εάν θα μειωθεί η συνδρομή: Διαγράψαμε πολλούς. Τους πήραμε προσωπικά τηλέφωνο, κάποιοι έχουν να πληρώσουν 7 χρόνια. Για τη μείωση της συνδρομής, ίσως να έχετε δίκαιο, θα το δούμε

19:30

– Για την ΚΟΠ: Βγάλαμε ανακοινώσεις και στείλαμε επιστολές. Τα φιλικά μέλη προς εμας στην ΚΟΠ είναι λίγα, προσπαθούμε, καταφέραμε κάποια πράγματα

Για το θέμα Οκκά. Ο παίκτης ζήτησε εγγυήσεις και τις εξέδωσε ο Μ.Νεοφύτου, για το σύνολο του Δ.Σ. Στη συνέχεια όταν προέκυψε το θέμα, η εταιρία του κ. Νεοφύτου πήγε δικαστήριο και πήρε διάταγμα παγοποίηση των πληρωμών.

Για το δάνειο στην Ρωσική τράπεζα: Έγινε τον 2/12, δεν είναι εγγυητής η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά μόνο ο Μιλτιάδης. Δεν πέρασε από συνεδρία του Δ.Σ. Δεν είναι απόφαση δική μας αλλά της ΟΥΕΦΑ να μπαίνει στους ελέγχους για λογιστικούς λόγους, λόγω και της αγωγής.

Για τις διαρροές από το ΔΣ και τις ίντριγκες: Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, τώρα εάν πάρουμε παράταση ως ΔΣ θα πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να τα βρούμε.

Για τα ΜΜΕ: Προσπαθήσαμε να πολεμήσουμε και εμπάργκο κάναμε και ανακοινώσεις κ.α. Είναι μέρος της ζωής μας και πρέπει να ζούμε με αυτό. Διαχρονικά δεχόταν πόλεμο η ΟΜΟΝΟΙΑ

—————

19:05 Τίθενται αρκετά ερωτήματα από τα μέλη, με τον Στέλιο Μυλωνά να τα απαντάει πριν ψηφίσει ο κόσμος

18:55 Ερωτήσεις πριν από την ψηφοφορία

“Υπέβαλα παραίτηση και δήλωσα πως δεν διεκδικώ στις 2/9 και στις 3/9 εξήγησα σε διάσκεψη το λόγο”, είπε ο Στέλιος Μυλωνάς που αναφέρθηκε ξανά στους λόγους που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί. Πρόσθεσε ότι “Έκρινα πως η παραίτηση μου θα βοηθούσε την ομάδα, οι συνεργάτες μου όμως ήθελαν να μείνει αφού πίστευαν πως έχω πολλά να δώσω στην ομάδα. Σήμερα ορίσαμε εκλογές, είχα επαφές με κόσμο, αλλά συνδυασμός δεν καταρτίστηκε. Η μόνη υποψηφιότητα ήταν από τον κ. Λώρη που σε λίγα 24ωρα βρήκε παράγοντες και ήταν έτοιμος. Τελικά στις 10/11 αποσύρθηκε κατόπιν απειλών. Μετά τον αγώνα με τα Κούκλια συγκάλεσα σύσκεψη παρουσία του Λώρη, ήταν ομόφωνη η απόφαση να μην γίνουν εκλογές αφού δεν μπορούσε να γίνει δημοκρατικά. Η τρομοκρατία και η ανυπαρξία συνδυασμού, μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το σωματείο ακυβέρνητο, έτσι έπρεπε να πράξουμε”. Και αυτό μόνο η Γ.Σ. μπορεί να το κάνει. Οι συνθήκες ήταν ειδικές γι αυτό και ερχόμαστε στο ερώτημα: Το Δ.Σ. να ολοκληρώσει τη θητεία του; Ή να ορίσει νέα ημερομηνία;”

18:46 Περάσαμε στο 2ο θέμα της ατζέντας, την εισήγηση για ακύρωση των εκλογών

18:45 Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Στέλιου Μυλωνά

– Παρών και από το Λώρη Κυριάκου που κάθεται πίσω μαζί με ακόμα μερικά άτομα, πιθανόν αυτούς που θα ήταν στον συνδυασμό του

– Μια από τις ενέργειες των επόμενων μηνών, είναι η έκδοση των καρτών διαρκείας για τη σεζόν 2014-15

18:14 Στα μέλη μιλάει αυτή την ώρα ο Στέλιος Μυλωνάς, διαβάστε ΕΔΩ τον απολογισμό του

-Της Γ.Σ. προεδρεύει ο Γιαννάκης Ιωάννου

-Ο Γ.Γ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χ.Χριστοφή διάβασε την ημερήσια διάταξη

1) Απολογισμός προέδρου

2) Εισήγηση για ακύρωση εκλογών και παράταση ως το Μάιο του 2014

3) Ερωτήσεις/τοποθετήσεις

 

image

image

image