Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σκάρα: “Μεγάλη ομάδα η ΟΜΟΝΟΙΑ, τεράστιος ο Νούνο Ασσίς”

Σκάρα: “Μεγάλη ομάδα η ΟΜΟΝΟΙΑ, τεράστιος ο Νούνο Ασσίς”


Συνέντευξη σε γαλλικό μέσο (Alexandre De Castro/mistereleven.com) έδωσε ο Άνθονι Σκαραμοτσίνο. Ο αριστερός ακραίος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποθέωσε τον Νούνο Ασσίς, αποκάλυψε πως το καλοκαίρι ήταν κοντά στην επιστροφή του στη Γαλλία και τόνισε ότι νιώθει χαρούμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ, που τον γεμίζει σαν ποδοσφαιριστή. Αναλυτικά:

Καθαρό προϊόν της Νις, ο Άνθονι Σκαραμοτσίνο μετά από κάποιες σαιζόν στη Ligue 2 άφησε τη Γαλλία για τα χρώματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας. Φορώντας ακόμα κοντομάνικα, εξηγεί την επιλογή του.

Είσαι στην Κύπρο περισσότερο από ένα χρόνο, πώς είδες τη περίοδο αυτή;

Για να είμαι ειλικρινείς καλά! Ήμουν σκεπτικός για το επίπεδο πριν έρθω, αλλά με εξέπληξε ευχάριστα. Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι καλό, εμείς έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες με προϋπηρεσία σε κλαμπς όπως η Πόρτο και η Μπενφίκα, αλλά και καλούς Βραζιλιάνους. Στο πρωτάθλημα παίζει και ένας γνωστός πρώην παίκτης της Ligue 1, ο Καμέλ Μεριέμ με τα χρώματα του Απόλλωνα. Η ζωή εδώ είναι καταπληκτική. Είναι Νοέμβριος και φοράω κοντομάνικα. Δεν μας λείπει τίποτα στην Κύπρο. Είναι μικρό νησί, όλοι ξέρουν όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα παιδιά μου είναι εδώ και ζουν μια ωραία εμπειρία στο εξωτερικό.

Δηλαδή δεν μετανιώνεις που άφησες τη Γαλλία;

Καθόλου. Είναι πολύ καλύτερο να παίζω εδώ παρά στη Ligue 2. Όταν έπαιξα στην Σιατορού, ο στόχος ήταν να μείνουμε αθόρυβα στους πρώτους 10! Στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και η Ευρώπη! Είχα την ευκαιρία να παίξω στο Μαρακανά για το Γιουρόπα Λιγκ και είναι σίγουρα καλύτερα από το να παίζω στο Gaston Petit (γέλια).

Πλησίασες όμως στην επιστροφή σου στη Γαλλία το καλοκαίρι…

Είναι αλήθεια, η Τουρς και ο Ολιβιέ Πανταλόνι με ήθελαν πολύ, η συμφωνία δεν προχώρησε κυρίως για οικονομικούς λόγους. Για να είμαι ειλικρινής λυπάμαι που δεν έγινα συμπαίκτης του κολλητού μου Μπριάν Μπεργκουνιού, αλλά από την άλλη είμαι χαρούμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ και νιώθω μια χαρά.

Κρατάτε ακόμα επαφή από την κοινή σας παρουσία στην ΟΜΟΝΟΙΑ;

Πάντα ναι. Παίξαμε 6 μήνες μαζί στη Σιατορού και μετά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και μιλάμε συχνά με μηνύματα. Προσπαθούμε να περνάμε και τις διακοπές μας μαζί.

Υποθέτω πως είναι ωραία η ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στην Κύπρο, σωστά;

Σωστά! Το περασμένο καλοκαίρι κόντρα στην Άστρα για το Γιουρόπα Λιγκ, είχαμε περισσότερους από 17.000 οπαδούς και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα και την Ιταλία. Την πρώτη εβδομάδα μου στη Λευκωσία μου έκανε εντύπωση ότι όλα τα μπαρ έπαιζαν μπάλα!

Δυσκολεύτηκες στην στην προσαρμογή;

Στην αρχή ναι! Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, ειδικά με τη γλώσσα. Μιλούσα κυρίως αγγλικά ενώ η πίεση ήταν πρωτόγνωρη για μένα. Μετά τους πρώτους 6 μήνες μου, αρκετοί οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήθελαν να με στείλουν πίσω στη Γαλλία! Οι επόμενοι 6 όμως κύλησαν εξαιρετικά και ξαφνικά όλοι ήθελαν να ανανεώσω. Το ίδιο και εγώ και επέκτεινα το συμβόλαιο μου!

Ποιες είναι οι διαφορές του Γαλλικού με το Κυπριακό ποδόσφαιρο;

Το κυπριακό είναι λιγότερο έντονο, απαιτείται λιγότερη σωματική προσπάθεια. Η προτεραιότητα είναι η μπάλα και οι ομάδες παίζουν με βάση τη τεχνική, ειδικά η ΟΜΟΝΟΙΑ και το Αποέλ που κάθε χρόνο πάνε για πρωτάθλημα. Φυσικά ήταν φανερό και στο ματς του Απόλλωνα με τη Νις.

Ποιος παίκτης σε εντυπωσίασε στη Κύπρο;

Νούνο Ασσίς. Καθαρό δεκάρι που έπαιξε στην Μπενφίκα και είναι συμπαίκτης μου στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο άνθρωπος είναι ένα τέρας! Είναι 35 χρονών και τρέχει σαν 20χρονο παιδάκι! Από τις άλλες ομάδες είναι ο Γκονσάλβες του Αποέλ.

Πώς αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι τους Γάλλους παίκτες;

Όπως όλους τους άλλους. Δεν ένιωσα ποτέ διαφορετική αντιμετώπιση. Οι Κύπριοι δεν νοιάζονται αν είσαι Γάλλος, Βραζιλιάνος ή Ρουμάνος, αρκεί να παίζεις καλά και να παίρνεις τίτλους!

Ας επιστρέψουμε στα αρχικά στάδια της καριέρας σου. Στα πρώτα σου ματς στην Ligue 1 με τη Νις είχες βγει παίκτης του μήνα. Την επόμενη χρονιά, τίποτα. Τι συνέβηκε;

Δεν μπόρεσα να βρω ρυθμό και να επιβεβαιώσω την αξία μου. Την επόμενη χρονιά βρέθηκα στη Λοριέντ που τραυματίστηκα σοβαρά. Μετά από αυτό ήταν δύσκολο για μένα να επιστρέψω.

Όταν βλέπεις παίκτες στη Νις σήμερα σαν τον Μποσέτι ή τον Μαουπέι, μετανιώνεις που δεν είχε ευκαιρίες τότε;

Καθόλου, ήταν άλλη εποχή. Η οικονομική κρίση άλλαξε τα πάντα στον τρόπο σκέψης των συλλόγων. Στη Γαλλία εκτός από την Παρί και τη Μονακό, τα κλαμπς δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν παίκτες και στηρίζονται στα νιάτα, για αυτό τους δίνουν ευκαιρίες. Πραγματικά δεν είμαι πικραμένος από τη Νις.

Μάλλον γεννήθηκες 10 χρόνια πιο νωρίς τότε…

(Γελά) Όχι καθόλου. Έχω ακόμα αρκετή καριέρα μπροστά μου και είμαι πολύ χαρούμενος με όσα βιώνω αυτή τη στιγμή. Δεν μετανιώνω τίποτα!