Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Συνέχεια στις ψηλές πτήσεις

Συνέχεια στις ψηλές πτήσεις

img_7586


Από εκεί που σταμάτησε στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα συνέχισε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι πράσινοι του Τόνι Σαβέφσκι κέρδισαν άνετα την ΑΕΚ Κουκλιών εκτός έδρας με 0-4 και έδωσαν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους. Συνεχίζει να καθαρίζει εύκολα, παιχνίδι που θεωρητικά έκρυβε παγίδες.

Α’ ημίχρονο

Σοβαρή από το πρώτο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ, παρά τον περίεργο αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 7 το σκορ άνοιξε, χάρη σε μια εξαιρετική κίνηση του Ούκας Γκικίεβιτς. Πρώτα ο Πολωνός κινήθηκε σε πλάγιο, υποδέχθηκε τη μπάλα και την έσπασε στον Αντρέ Σκέμπρι. Στη συνέχεια έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με υποδειγματική κεφαλιά, κάρφωσε τη μπάλα στο πλεκτό μετά τη σέντρα του Μαλτέζου! 6 λεπτά αργότερα η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ασσίς. Ο Γιώργος Εφραίμ έδωσε μια καταπληκτική κάθετη στον Νούνο Ασσίς που πλάσαρε τον Καϊρίνο. Ο αντίπαλος πορτιέρο απέκρουσε, όμως η μπάλα κτύπησε ξανά στο Νούνο και 2-0! Παρότι στο επόμενο λεπτό θα μπορούσε να μπει και τρίτο τέρμα αν περνούσε η μπαλιά του Σκέμπρι στον Γκικίεβιτς, η ΑΕΚ ανέβηκε και έφτιαξε τις δικές της στιγμές. Πρώτα ο Σιέλης στο 16 έπιασε καλό σουτ άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Αράμπα έφυγε μόνος με το Μορέιρα αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 25′ ο Σερφά έβγαλε εξαιρετική άμυνα προ του Αράμπα, ενώ στο 26 ένα καλό σουτ του Εφραίμ κόντραρε. Σταδιακά η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε κι άλλο και στο 33, μετά από εξαιρετική ενέργεια ο Εφραίμ έψαξε τον Σκέμπρι, προ του Μαλτέζου όμως επενέβη ο Καϊρίνος. Τελικά το 0-3 ήρθε στο 39′, σε μια φάση που ο Ζοάο Πάουλο έδειξε τη κλάση του. Ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα από την άμυνα, με κούρσα έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, έπαιξε το 1-2 με τον Γκικίεβιτς και με όμορφη πλάσα κάρφωσε τη μπάλα στο πλεκτό! Στο 43′ η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να πετύχαινε και τέταρτο γκολ, όμως ο Αντρέ Σκέμπρι με κεφαλιά από κοντά αστόχησε.

Β’ ημίχρονο

Παρόμοια εικόνα στα αρχικά στάδια, με τη διαφορά ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήρθαν τα γκολ. Στο 46′ ο Γκικίεβιτς έφυγε μόνος με το Καϊρίνο, η πλάσα του όμως αποκρούστηκε. Στο επόμενο λεπτό, ο Εφραίμ, ο Ούκας και ο Ασσίς έκρυψαν τη μπάλα, η κεφαλιά του Γιώργου όμως πήγε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και στο 54 χρειάστηκε μια καθοριστική παρέμβαση του Κυριάκου για να μην σκοράρει ο Αράμπα. 10 λεπτά αργότερα ένα σουτ του Εφραίμ έφυγε άουτ, ενώ στο 69 ο Γιώργος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να γλύψει το δοκάρι. Στο 70 ήταν σειρά του Σκέμπρι να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν πήρε τη μπάλα από τον Ασσίς, εξ επαφής όμως νικήθηκε από τον Καϊρίνο. Στο 72′ ήταν σειρά του αντιπάλου να χάσει μεγάλη ευκαιρία, με τη κεφαλιά του Αράμπα να περνάει μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 0-4 σε μια φάση που μόνο ο Σκάρα μπορεί να μας πει αν ήρθε τυχαία! Ο αριστερός οπισθοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε κούρσα και με σέντρα…κάρφωσε τη μπάλα στο πλεκτό. Στο 77′ ο δαιμόνιος Εφραίμ, έκανε όμορφη κούρσα και γύρισε στο Γκικίεβιτς, η προβολή του Ούκας όμως έφυγε άουτ. Στο 83′ νέα υπέροχη ενέργεια του Γιώργου, ο Πλατινί όμως δεν ήταν έτοιμος να τελειώσει το γύρισμα του.

Συμπερασματικά

Πάντα θα λέμε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και είναι η πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι όμως πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σε εξαιρετικό δρόμο και μας αναγκάζει να τη συγχαρούμε για άλλη μια βδομάδα. Μπράβο στο Σαβέφσκι και τους παίκτες του, να συνεχίσουμε το ίδιο!