Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γκικίεβιτς, η εξαίρεση…

Γκικίεβιτς, η εξαίρεση…

img_8519


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Μορέιρα στο τέρμα, Κυριάκου (δεξιά), Σερφά, Αντράντε, Σκαραμοτσίνο (αριστερά), στο κέντρο Μαργκάσα, Σοάρες, με προωθημένο τον Ασίς, Σκέμπρι (αριστερά), Εφραίμ (δεξιά) και στην κορυφή o Γκικίεβιτς.

Αυτή είναι η ενδεκάδα που παρατάσσει ως βασική ο Τόνι Σαβέφσκι  στα παιχνίδια που συνθέτουν την ανοδική πορεία της Ομόνοιας. Πορεία συνδεδεμένη με ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δεν βλέπετε σε αυτήν την ενδεκάδα άλλο νεοφερμένο, πλην του Πολωνού Λούκας Γκικίεβιτς. Αφού όλοι οι άλλοι αποτελούν μέχρι στιγμής εφεδρείες.

Στην αρχή της σεζόν και μέχρι τον αγώνα με την ΑΕΚ, οι αιτίες  της αγωνιστικής ύφεσης εστιάζονταν στην πτώση της απόδοσης των περσινών βασικών στελεχών και στη μη ικανοποιητική παρουσία των νεοφερμένων. Η πτυχή της απόδοσης των περσινών βασικών ποδοσφαιριστών διορθώθηκε (Ασίς, Εφραίμ, Σοάρες έχουν ανέβει), μπήκαν επίσης οι έχοντες πολύ καλή απόδοση Μαργκάσα και Κυριάκου και η ομάδα πήρε τα απάνω της. Η παρουσία των νεοφερμένων όμως, παραμένει χλωμή. Ας δούμε τα πεπραγμένα των  προσθηκών του καλοκαιριού.

Λούκας Γκικίεβιτς (9 συμμετοχές, 2 ως αλλαγή, 637’, 4 γκολ): Ο μόνος εκ των νεοφερμένων που μέχρι στιγμής έδειξε θετικά σημάδια. Έχει καλές τοποθετήσεις, καλή υποδοχή της μπάλας , παίζει με το σώμα,  πιέζει συνεχώς τους αντίπαλους αμυντικούς, και είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Το γκολ το …βλέπει αφού σκόραρε τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα, ενώ είχε σκοράρει και στον αγώνα με την Άστρα.

Χοσέ Θερβέρα: (4 συμμετοχές, μια ως αλλαγή, 297΄):  Ο ποδοσφαιριστής που δέχτηκε τις περισσότερες κριτικές για την παρουσία του. Γενικά ο Ισπανός δείχνει αργός και δεν έχει επιστροφές. Είναι γενικά εκτός κλίματος. Ήδη έχασε τα θέση του στην ενδεκάδα από τον εξαιρετικό Χάρη Κυριάκου
.
Τόνι Τέιλορ (7 συμμετοχές, 6 ως αλλαγή, 132’, 2 γκολ): Ο Αμερικανός παρά το ότι προσπαθεί δεν έδειξε ακόμη ότι είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί η ομάδα να βασιστεί σε αυτόν. Τα δυο γκολ που πέτυχε κατά της Δόξας ίσως τον βοηθήσουν.

Λουίς Σοάρες Πλατινί (8 συμμετοχές, 4 ως αλλαγή, 417’ ένα γκολ): Ακόμη περιμένουμε να δούμε τον ποδοσφαιριστή που είχε εντυπωσιάσει με τα φανέλα της Εθνικής του Πράσινου Ακρωτηρίου (έχει επιλεγεί μάλιστα στην 25άδα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Αφρικής για το 2013). Δείχνει να μην έχει ενταχθει στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Αλίπιο Νουάρντε Μπραντάο (δυο συμμετοχές ως αλλαγή, 10’ ): Ο νεαρός Βραζιλιάνος (γεννήθηκε το 1992) που είχε την τιμή να περάσει από τη μεγάλη Ρεάλ, δείχνει ολοένα και περισσότερες πτυχές του ταλέντου του και όλα οδηγούν στην εκτίμηση  ότι ο Τόνι Σαβέφσκι θα τον εμπιστευτεί περισσότερο.
Οι Κορίν Μπρουκς, Ευαγόρας Χατζηφραγκίσκου, Πιέρ Εμπέμπα, Γιάννης Χατζηβασίλης, Ατάντα, Σοφιάν Σερφά ήταν οι λοιπές μετεγγραφές. Αρχίζοντας από τον τελευταίο, απλώς αναφέρεται, γιατί δεν θεωρείται νεοφερμένος. Ο Μπρουκς έχει συμμετοχή στο κύπελλο, ο Χατζηφραγκίσκου δεν έχει συμμετοχή, ο Εμπέμπα και ο Ατάντα έχουν συμμετοχή στο Κύπελλο, ενώ ο Χατζηβασίλης αγωνίστηκε ως αλλαγή για 4΄στον αγώνα με την ΑΕΛ  και στο κύπελλο.