Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Μπαμπά είμαι τόσο καλός όσο αυτοί στην TV;”

“Μπαμπά είμαι τόσο καλός όσο αυτοί στην TV;”

Photography by Steve Muliett

Ο Αντρέ Σκέμπρι σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην “SundayCircle” μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τότε που έβλεπε μπάλα στην τηλεόραση και ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.


“Αγαπώ το ποδόσφαιρο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου”, λέει ο Μαλτέζος επιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, θυμούμενος όταν ήταν παιδί: “Βλέπαμε μπάλα με τον πατέρα μου και τον ρωτούσα εάν είμαι τόσο καλός ποδοσφαιριστής, ώστε μια μέρα θα γίνω σαν αυτούς στην τηλεόραση… πάντα απαντούσε ΝΑΙ”. Ο κος Σκέμπρι έβλεπε το ταλέντο του υιού του και δικαιώνεται.

Στα 20 του σκόραρε δύο γκολ με τα χρώματα της Μάλτας σε ένα ιστορικό ματς για την Εθνική ομάδα της χώρας του κόντρα στην Ουγγαρία, για τα προκριματικά του Γιούρο 2008. Μετά το ντεμπούτο του στην Εθνική, ήρθε η μεταγραφή για το εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Μπράουνσβάικ Γερμανίας μετά ακολούθησαν οι μεταγραφές σε Αυστρία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Κύπρο. “Η ομάδα σου, εξελίσσεται σε οικογένεια σου. Περνάς τόσο χρόνο με τους συμπαίκτες σου εντός και εκτός γηπέδου. Θα μπορούσα να μείνω περισσότερο στην Ελλάδα αλλά η οικονομική κρίση άλλαξε τις προτεραιότητες μου”, σχολίασε.

Η οικογένεια του Σκέμπρι ήταν πάντα δίπλα του σε κάθε του απόφαση, όμως όπως εξηγεί ο ίδιος δεν ήταν εύκολο γι΄αυτούς να ξενιτευτεί ο υιός τους που παράτησε τις σπουδές για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του. “Ήμουν ακόμα φοιτητής όταν ήρθε η ευκαιρία για εξωτερικό. Ήταν δύσκολο γι΄αυτούς και είναι απόλυτα κατανοητό”, λέει ο ίδιος.

Πως είναι να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής; Ερωτήθηκε ο Σκέμπρι από τον Rachel Agius, δημοσιογράφο της εν λόγο εφημερίδας. “Έχω περπατήσει ανάμεσα σε καφετερίες και μου προσφέρουν δωρεάν καφέ. Ειδικά στην Κύπρο εισπράττω μεγάλο σεβασμό”, ανέφερε με θαυμασμό για τον Πράσινο Λαό.

Πρόσφατα ο Σκέμπρι είχε μιλήσει για το μέλλον του ποδοσφαίρου στη Μάλτα αλλά και για τη στήριξη που χρειάζονται τα μικρά παιδιά. Ο επιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επανέλαβε τη θέση του. “Εάν είναι το όνειρο σου, μην τα παρατήσεις. Οι γονείς πρέπει να στηρίξουν τα παιδιά, τους χρειάζονται για να πετύχουν”.

Η αρραβωνιαστικιά του Σκέμπρι συνεχίζει να ζει στη Μάλτα, όμως ο ίδιος εύχεται πως σύντομα αυτή θα βρίσκεται στο πλευρό του. “Ελπίζω σύντομα να μπορεί να ρθει μαζί μου, όπου και αν βρίσκομαι”. Όσον για τους φίλους του, λέει “Τους είδα μόνο μερικές φορές φέτος”.