Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η στήριξη στον προπονητή… και το παράδειγμα του Γκούντμαν

Η στήριξη στον προπονητή… και το παράδειγμα του Γκούντμαν


Σε συνέχεια του χθεσινού κομματιού (Το θέμα είναι οι προϋποθέσεις) θα πάρουμε σήμερα ως παράδειγμα το τι πέτυχε ο Έλι Γκούντμαν όταν του προσφέρθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες αλλά και πίστωση χρόνου από δύο συλλόγους του Ισραήλ.

Ο 55χρονος τεχνικός κάθισε δύο φορές σε πάγκο ομάδας πάνω από 2,5 χρόνια και κατέκτησε και τις δύο φορές το πρωτάθλημα! Μάλιστα τη δεύτερη του φορά, κατάφερε να κατακτήσει νταμπλ… και οδήγησε την ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Αρχικά με την Χάποελ Χάιφα δούλεψε τη τριετία 1997-2000 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 1998-99 στη 2η του δηλαδή χρονιά στην ομάδα. Αυτό ήταν και το μοναδικό πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα της Χάιφα!

Την δεύτερη φορά που κατέκτησε τίτλο, ήταν με τα χρώματα της Χάποελ Τελ Αβίβ. Στους “εργάτες” πήγε τον Δεκέμβρη του 2007 όταν αποχώρησε από την ΑΕΛ και κατάφερε να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό, με 4 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη! Στη 2η του χρονιά στην ομάδα, τη σεζόν 2008/09 τερματίζει 2ος, με απόσταση 6 βαθμών από την πρωταθλήτρια Μακάμπι Χάιφα.

Πάμε στη χρονιά 2009/10. Η Μακάμπι Χάιφα στην ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, είναι ξανά στην κορυφή, με την Χάποελ του Γκούντμαν να μπαίνει στα πλέι οφ με το -6! Οι παράγοντες της Χάποελ, δεν τον έδιωξαν όμως, τον κράτησαν, τον στήριξαν και τι κατάφερε στο τέλος; Στα πλέι οφ έφερε την ανατροπή η ομάδα του, τερματίζοντας στην πρώτη θέση ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο! Ντάμπλ πέτυχε ο Γκούντμαν με την Χάποελ στην 3η του σεζόν στους κόκκινους!

Αρχίζει η σεζον 2010/11 με την Χάποελ να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τι πετυχαίνει στην Ευρώπη ο Γκούτμαν; Βάζει την ομάδα του για πρώτη φορά στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Τελειώνοντας το κείμενο, θέτουμε το ερώτημα που όλοι διαβάζοντας τα πιο πάνω θα έχουν στο μυαλό τους. Είναι έτοιμοι στην ΟΜΟΝΟΙΑ να στηρίξουν σε κάθε δυσκολία τον επόμενο προπονητή;