Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μίλησαν και με αυτούς

Μίλησαν και με αυτούς


Γράψαμε και νωρίτερα, ότι καλοί προπονητές υπάρχουν, για αυτό δεν υπάρχει λόγος η ΟΜΟΝΟΙΑ να μείνει προσκολλημένη στον Ραν Μπεν Σιμόν. Δύο από αυτούς, κουβαλάνε περγαμηνές, εμπειρία και επιτυχίες. Ο λόγος για τους Μιγκέλ Ανχέλ Λοτίνα και Ντομίγκος Πασιένσια.

Ο Λοτίνα είναι γνωστός κυρίως λόγω της καριέρας του στην Ισπανία. Στα 56 του, έχει διατελέσει προπονητής των Οσασούνα, Θέλτα, Εσπανιόλ, Σοδιεδάδ και Βιγιαρεάλ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ έχει προπονήσει ομάδες και της Σεγούντα. Προφανώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε αδύνατη.

Όσον αφορά τον Πασιένσια, είναι κατά την άποψη μας η καλύτερη περίπτωση που έχει προταθεί, πολύ δύσκολα όμως θα προχωρήσει (ίσως να θεωρείται και λήξαν το θέμα). Ο 44χρονος Πορτογάλος, ήταν ο δημιουργός της φανταστικής Μπράγκα που τερμάτισε δεύτερη στην Πορτογαλία, μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά από ένα απλά εντάξει πέρασμα από τη Σπόρτιγκ Λισαβώνας και μια αποτυχημένη θητεία στη Λα Κορούνια, ψάχνει τον επόμενο του σταθμό. Το πρόβλημα είναι πως ο κ. Πασιένσια ζητάει να φέρει ολόκληρο το τημ του, κάτι που ανεβάζει πολύ το κόστος.

Οι δυο περιπτώσεις είναι προφανώς δύσκολες και πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν. Αποδεικνύουν όμως πως υπάρχουν καλά ονόματα διατεθειμένα να κατεβούν στο νησί μας, οπότε δεν υπάρχει λόγος η ΟΜΟΝΟΙΑ να περιμένει τον οποιοδήποτε. Να προχωρήσει με άλλους προπονητές και αν ο Μπεν Σιμόν αποφασίσει πως έρχεται, βλέπουμε.