Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να ξαναβρεί τη συγκέντρωση της

Να ξαναβρεί τη συγκέντρωση της

img_8619


Η ΟΜΟΝΟΙΑ επέστρεψε στις νίκες, παίρνοντας μάλιστα την πρώτη της σε ντέρμπι μες τη χρονιά. Θα ήταν όμως χαζό να θεωρήσουμε ότι έλυσε τα προβλήματα της (αγωνιστικά και μη), αφού πήρε τη νίκη στηριζόμενη κυρίως στο πάθος της και τις επιθετικές αρετές της. Στην άμυνα δέχθηκε δυο εύκολα γκολ.

Το δεύτερο ας το αποδώσουμε αποκλειστικά στην έλλειψη συγκέντρωσης του αμυντικού που μάρκαρε το Γκαρσία. Για να δεχθεί όμως το πρώτο γκολ η ΟΜΟΝΟΙΑ, από μια Ανόρθωση που έπαιζε με 10, χρειάστηκε ένα λάθος στα χαφ, μια κακή τοποθέτηση αριστερά και να χάσει ο κεντρικός αμυντικός τον Κολαούτι. Θα μπορούσε να στοιχίσει το γκολ αυτό και πρέπει να μας γίνει μάθημα ότι 1-2 κακά δευτερόλεπτα είναι αρκετά να κάνουν τη ζημιά.

Το θέμα της συγκέντρωσης πάντως, δεν αφορά μόνο την άμυνα. Δέχεται κόκκινη ο αντίπαλος, παθαίνει μπλακ άουτ η ομάδα και δέχεται γκολ. Κάνει ανατροπή η ΟΜΟΝΟΙΑ και αντί να διαχειριστεί το παιχνίδι σαν μεγάλη ομάδα δίνει χώρο στην Ανόρθωση. Αποκρούει πέναλτι ο Μορέιρα, στην επόμενη φάση δεχόμαστε εύκολο γκολ. Αυτές οι χαλαρώσεις και τα μπλακ άουτ, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν, αν θέλουμε να βλέπουμε ψηλά.