Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το ντέρμπι θα χρειαστεί βελτίωση

Το ντέρμπι θα χρειαστεί βελτίωση

img_9507
Του Αντρέα Βιολάρη / Sigmalive
Μετά την απρόσμενη ισοπαλία με τον Άρη στο ΓΣΠ, επανήλθε στο προσκήνιο η αδυναμία της Ομόνοιας να μην μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι όταν η αντίπαλη ομάδα παίρνει κεφάλι στο σκορ. Όχι άδικα, αφού τα τελευταία δύο χρόνια οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανατρέψουν εις βάρος τους αποτέλεσμα μόλις μία φορά. Αυτό έγινε στην τελευταία αγωνιστική της περσινής περιόδου όταν επικράτησαν με 3-1 της ΑΕΚ μέσα στο ΓΣΠ στον «τελικό» της Ευρώπης. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ήταν η μοναδική ανατροπή αποτελέσματος που πέτυχαν τα τελευταία 74 παιχνίδια πρωταθλήματος!
Την περασμένη Κυριακή οι ποδοσφαιριστές του Τόνι Σαβέβσκι έφτασαν πολύ κοντά στην πρώτη τους ανατροπή στο φετινό πρωτάθλημα· όμως, μια στιγμή αδράνειας και κάποια ατομικά λάθη, έφεραν το 2ο γκολ του Ερμή και τη δεύτερη σερί εντός έδρας ισοπαλία. Στη φάση της ισοφάρισης ο Μορέιρα έκανε κακή εκτίμηση, ενώ και οι αμυντικοί δεν είχαν σωστές τοποθετήσεις. Λάθος απομάκρυνση της μπάλας (Αντράντε) και λανθασμένη άμυνα (Κυριάκου) έγιναν και στο πρώτο γκολ του Ερμή.
Τα πιο πάνω λάθη έφεραν και την ισοπαλία σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι «πράσινοι» δεν ήταν κακοί. Κάθε άλλο.
Ατομικά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης υπήρχαν και σε άλλα παιχνίδια και στα περισσότερα οι «πράσινοι» το πλήρωσαν χάνοντας πολύτιμους βαθμούς. Αν θέλουν να πάρουν το απόλυτο των τριών βαθμών στο επικείμενο ντέρμπι «αιωνίων», αυτά τα λάθη και οι στιγμές αδράνειας πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο. Ένα παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, όπου οι ισορροπίες είναι λεπτές και τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, είναι σημαντικό να αποφευχθούν λάθη όπως τα προχθεσινά και οι παίκτες να είναι 100% συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το ζητούμενο για τους ποδοσφαιριστές του Τόνι Σαβέβσκι είναι να παρουσιαστούν αισθητά βελτιωμένοι σε αυτούς τους τομείς αν θέλουν να φτάσουν σε μια μεγάλη επιτυχία, η οποία θα τους δώσει μεγαλύτερη δυναμική για το αμέσως επόμενο ντέρμπι, με την Ανόρθωση και πάλι στο ΓΣΠ.
Θέλουν να ανταμείψουν τον κόσμο
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ της Κυριακής, ο κόσμος της Ομόνοιας έδωσε μαζικό «παρών» και υποστήριξε μέσα σε πλαίσια αθλητοπρέπειας την ομάδα του. Όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου, ο αριθμός των 10.000 φίλων των «πρασίνων» που βρέθηκαν στο ΓΣΠ, ξεπερνούσε συνολικά τον συνολικό αριθμό φιλάθλων που παρακολούθησαν τα υπόλοιπα 6 παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής!
Για δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι, όμως, οι φίλοι του «τριφυλλιού» αποχώρησαν από το γήπεδο στενοχωρημένοι και με κατεβασμένα τα κεφάλια. Ακόμα πιο στενοχωρημένοι για το αποτέλεσμα ήταν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θέλουν όσο τίποτα άλλο να ανταμείψουν τον κόσμο με μια νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Έδωσαν μάλιστα υπόσχεση να δουλέψουν σκληρά καθ’ όλην τη διάρκεια της εβδομάδας και δηλώνουν πως έχουν έντονη επιθυμία για να χαρίσουν μια μεγάλη νίκη στον κόσμο τους.