Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έκανε μάγκες τους ανύπαρκτους

Έκανε μάγκες τους ανύπαρκτους

gmi_5053


Μια κακή ΟΜΟΝΟΙΑ (τραγική ως το 60) έκανε το χειρότερο Αποέλ της δεκαετίας να μοιάζει με ομάδα και μοιραία έχασε με 2-0. Παίκτες κλειδιά έμειναν πίσω, αλλά το κυριότερο ήταν η ακατανόητη τακτική, αφού η ομάδα μας παρατάχθηκε με Λέο, Μαργκάσα, Σοάρες, Ασσίς στην ίδια εντεκάδα και περίμενε τον αντίπαλο.

Α’ ημίχρονο

Γρήγορος ρυθμός αλλά μέχρι το 15 μόνη αξιόλογη φάση ένα πέναλτι που ζήτησε η ΟΜΟΝΟΙΑ με το Σκέμπρι μετά από φράγμα του Ολιβέιρα. Στο 16, πρώτη μεγάλη φάση για το Αποέλ, με το Μορέιρα να λέει όχι σε τετ α τετ του Μαντούκα. Στην επόμενη φάση, νέα μεγάλη επέμβαση του Ζοσέ σε κεφαλιά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με ένα σουτ του Λεάντρο που απέκρουσε ο Πάρντο. Στο 31′ σε φάση διαρκείας ένα σουτ του Σοάρες κόντραρε. Πιο μεγάλη φάση για τους Πράσινους στο 42′ όταν ο Ασσίς βρήκε το Μαργκάσα που μόνος έκανε πλάσα αντί σουτ, άουτ. Το Αποέλ είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου και απείλησε με κάποια σουτ. Στο 45′ ο Ολιβέιρα θα μπορούσε να είχε αποβληθεί για φάουλ με τις τάπες στον Ασσίς, ο Μασιάς όμως δεν σφύρισε καν φάουλ.

Β’ ημίχρονο

Στο 50′ ένα σουτ του Σοάρες κόντραρε και πήγε στην εξωτερική των δικτύων. 4 λεπτά αργότερα, το σκορ άνοιξε για το Αποέλ. Ο ΑΛωνεύτης σέντραρε, η μπάλα κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά, ο Μορέιρα με υπερένταση έδιωξε όμως στην επαναφορά ο Μαντούακ σκόραρε. Ο Σαβέφσκι άφησε την συντηρητική τακτική και φώναξε τον Πλατινί. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε και στο 67 δικαιούταν πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Ολιβέιρα στον Πλατινί (απρόσεκτο παίξιμο). Οι πράσινοι έκλεισαν το Αποέλ, και στο 72 ο Μαργκάσα έπιασε δυνατό σουτ, που απέκρουσε με υπερένταση ο Πάρντο, ενώ στην επαναφορά ο πορτιέρο του Αποέλ απέκρουσε και τη σέντρα του Σκέμπρι. Στην επόμενη φάση, ο Μοράις εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που άφησε η ΟΜΟΝΟΙΑ και τελείωσε με σουτ από το πέναλτι τον αγώνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέρρευσε και μέχρι το τέλος χρειάστηκε ο Μορέιρα για να μην έρθει τρίτο γκολ.

Συμπερασματικά

Μια ήττα σε αιώνιο ντέρμπι πάντα είναι πιθανή, ο τρόπος που ήρθε όμως μας πληγώνει. Ο Σαβέφσκι και οι παίκτες του είναι οι πρώτοι που πρέπει να πιστέψουν και με τη σημερινή τακτική μας έδειξαν το αντίθετο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε δώρο τη νίκη σε ένα μέτριο αντίπαλο. Σοβαρό λάθος του Μασιά στη φάση του 67′.