Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ίλιεφ: Φανταστική πορεία, με εξαίρεση ένα μαύρο Μάρτη

Ίλιεφ: Φανταστική πορεία, με εξαίρεση ένα μαύρο Μάρτη


Τα καλύτερα λένε οι πληροφορίες από τη Βουλγαρία για τον Ίλιαν Ίλιεφ. Οι συμπατριώτες του μιλάνε για ένα άνθρωπο μεθοδικό, εργατικό, που έκανε πορεία όνειρο σαν τεχνικός, μέχρι τον καταστροφικό Μάρτιο του 2013. Ο Ίλιεφ ξεκίνησε από χαμηλά, έφτιαξε την Μπερόε από το μηδέν, έκανε το μεγάλο βήμα προς τη Λέφσκι και ήταν έτοιμος να σηκώσει πρωτάθλημα μόλις στην πρώτη του χρονιά, μέχρι το μπλακ άουτ. Πιο κάτω κάποια στοιχεία:

Πρώτη ομάδα η Τσέρνο Μόρε

Μετά από μια πετυχημένη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ο 45χρονος σήμερα Ίλιεφ έγινε προπονητής της Τσέρνο Μόρε το 2004. Έμεινε στο κλαμπ 2 χρόνια καταλαμβάνοντας και τις δυο χρονιές την 8η θέση. Η Τσέρνο Μόρε έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και έμενε εύκολα μακριά από περιπέτειες. Μετά από μια ήττα από την μικρή Ροδόπα, ο Ίλιεφ ένιωσε πως ο κύκλος του έκλεισε και παραιτήθηκε.

Στην Μπερόε για το πρώτο ρεκόρ

Δεν άργησε να βρει ομάδα πάντως αφού πήγε στη Μπερόε. Με αυτήν έσπασε το ρεκόρ το μακροβιότερου τεχνικού σε πάγκο αφού έκατσε 6 χρόνια! Η μικρή Μπερόε του χαμηλού μπάτζετ άρχισε να αποκτά κόκκαλο, έμεινε και τα 6 χρόνια μακριά από περιπέτειες, ενώ το 2009-10 έγραψε ιστορία κατακτώντας το κύπελλο. Την ίδια χρονιά ο Ίλιεφ ψηφίστηκε καλύτερος τεχνικός της Βουλγαρίας.

Το μεγάλο άλμα

Το 2012 ήρθε η ώρα για το μεγάλο άλμα. Ο Ίλιεφ ανέλαβε τεχνικός της Λέφσκι της μεγάλης του αγαπής με την οποία διέπρεψε σαν προπονητής. Για 8 μήνες, η ομάδα έβγαζε μάτια και μοίραζε γκολ σε κάθε αντίπαλο. Είχε κτίσει απόσταση ασφαλείας και έμοιαζε σίγουρη πρωταθλήτρια, μέχρι το μαύρο Μάρτιο. Η Λέφσκι κέρδισε σε 5 αγώνες το μήνα εκείνο μόνο 1, έφερε 3 ισοπαλίες και έχασε από την Μπότεφ με αποτέλεσμα να μείνει δεύτερη 1 βαθμό πίσω από την Λουντογκόρετς. Ο Ίλιεφ παραιτήθηκε, η Λέφσκι όμως παρέμεινε δεύτερη.

Μετράει επίσης υπέρ του

Πέραν από τα θέματα τεχνικής φύσεως, ένα στοιχείο που είναι στα υπέρ του, είναι πως μιλάει Πορτογαλικά, αφού έκατσε 3 χρόνια στη Μαρίτιμο. Γενικώς δείχνει φέρελπις και κερδίζει συμπάθειες, αν αποκτηθεί όμως θα πρέπει να στηριχθεί.