Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αυτός είναι ο Κίκε Αλόνσο

Αυτός είναι ο Κίκε Αλόνσο


Όπως γράψαμε από χθες, ο Ενρίκε Αλόνσο Φερνάντες ή αλλιώς Κίκε Αλόνσο όπως είναι πιο γνωστός στην Ισπανία, θα είναι ο βοηθός του Λοτίνα στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Ισπανός κόουτς προτίμησε τον πρώην ποδοσφαιριστή του στη Νουμάνθια (1998-99) για βοηθό του, παρά τον Χοσέ Λουίς Ριμπέρα που είχε στο πλάι του στις Βιγιαρεάλ, Σοσιεδάδ και Λα Κορούνια. Οι λόγοι πιο κάτω.

Ο Αλόνσο είναι γεννημένος στις 7/5/1969 και έπαιξε ποδόσφαιρο αποκλειστικά στην Ισπανία. Πιο γνωστή ομάδα στην οποία αγωνίστηκε η Νουμάνθια ενώ έπαιξε και στην Αλαβές. Μετά το τέλος της καριέρας του το 2004, παρέμεινε στο χώρο του ποδοσφαίρου, δουλεύοντας σε διάφορα πόστα. Το έπραξε αρχικά σαν σκάουτερ στην Αλαβές για 3 χρόνια (2004-07). Στη συνέχεια και μέχρι το 2011 δούλεψε σαν τεχνικός διευθυντής στην Χιρόνα και την Ρεκρεατίβο Ουέλβα και βοηθός στην Καστεγόν. Το 2011 επέστρεψε στην Αλαβές σαν βοηθός του Ντάνο Μπαρόσο, που ήταν ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου. Δούλεψε επίσης στις ακαδημίες της Ρασίγκ Σανταντέρ.

Θεωρείται βέβαιο πως ο Κίκε Αλόνσο θα αναλάβει την μελέτη των αντιπάλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφού αυτό θεωρείται το πιο δυνατό προσόν του, ενώ θα έχει λόγο και στα μεταγραφικά θέματα μιας και γνωρίζει καλά την ισπανική αγορά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο λόγος που έφυγε από την Αλαβές την πρώτη φορά, όταν είχε παρόμοιο ρόλο. Για οικονομικούς λόγους, του ζητήθηκε από τη διοίκηση να παρακολουθεί παίκτες και ομάδες μέσω βίντεο και όχι μεταβαίνοντας στα γήπεδα που αγωνίζονταν. Ο Αλόνσο θεώρησε πως δεν μπορούσε να εργαστεί σωστά με αυτόν το τρόπο και αποχώρησε.