Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ζητάει εξηγήσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ζητάει εξηγήσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ

img_5275_640x427


Μέσω επιστολής η ΟΜΟΝΟΙΑ ζητάει εξηγήσεις από την ΚΟΠ για την μεταφορά της ποινής του Αποέλ:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ενημερώνει ότι έχει αποστείλει επιστολή στην ΚΟΠ, μέσω της οποίας ζητά από την Ομοσπονδία όπως δημόσια αιτιολογήσει επαρκώς και στοιχειοθετήσει με βάση τους κανονισμούς την απόφασή της να μεταφέρει την ποινή που είχε επιβληθεί στον ΑΠΟΕΛ για διεξαγωγή ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, από το παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΛ, στο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο την ίδια ομάδα.

Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τόσο τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όσο και την φίλαθλο κοινή γνώμη, πως ανάλογο αίτημα είχε καταθέσει η ομάδα μας πριν από δύο χρόνια, όμως η απάντηση που έλαβε από την ΚΟΠ ήταν πως δεν ήταν δυνατή η μεταφορά ποινής κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί για το θεσμό του πρωταθλήματος, στον θεσμό του κυπέλλου.

Δεν θα ήταν άστοχο να υπενθυμίσουμε επίσης την ενέργεια της ΚΟΠ να αλλάξει τον κανονισμό που ίσχυε για άναμμα πυρσών εν τω μέσω της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, τη στιγμή που παρόμοιο αίτημα του Σωματείου μας για διαφοροποίηση του κανονισμού που αφορούσε ανάρτηση πολιτικών συμβόλων πριν δύο χρόνια, απορρίφθηκε χωρίς συζήτηση με το αιτιολογικό ότι δεν το επέτρεπε ο κανονισμός.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και η ΚΟΠ οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις, ούτως ώστε να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε σκιές για τον τρόπο που διεξάγεται το πρωτάθλημα και ειδικότερα τον τρόπο που εφαρμόζονται οι σχετικοί κανονισμοί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μέσος φίλαθλος προβληματίζεται έντονα για την σκοπιμότητα των πιο πάνω αποφάσεων και γεννιούνται εύλογα ερωτηματικά ως προς το εάν τελικά υπάρχει ισονομία και ίση μεταχείριση των ομάδων.