Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όλα τα δεδομένα, για τις σαιζόν του Λοτίνα

Όλα τα δεδομένα, για τις σαιζόν του Λοτίνα


Έχουν γραφτεί ορισμένα πράγματα για το παρελθόν του νέου προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όπως και κάποια σχόλια οπαδών για το πρόσωπο του. Η ιστορία κάθε ανθρώπου είναι εκεί και καταγεγραμμένη. Δεν γράφουμε λοιπόν ως αντίδραση στα όσα γράφτηκαν, αλλά γιατί θέλουμε να δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Λοιπόν είναι αλήθεια πως με προπονητή το Λοτίνα, υποβιβάστηκαν οι Βιγιαρεάλ, Σοσιεδάδ και Λα Κορούνια, κάτι που προκάλεσε “πειράγματα” από Ισπανούς οπαδούς. Αυτή όμως είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: ανέλαβε τη Βιγιαρεάλ μήνα Μάρτιο και ήταν ο τρίτος (!!!) προπονητής της μες τη χρονιά. Δεν κατάφερε να τη σώσει. Ανέλαβε τη Σοσιεδάδ μήνα Δεκέμβριο, στην 20η θέση. Την ανέβασε στην 19η αλλά υποβιβάστηκε. Στη Λα Κορούνια έκατσε 4 χρόνια. Τα πρώτα 3 τερμάτισε πάνω από τη μέση του πίνακα, 1 από αυτά την έβγαλε Ευρώπη. Την 4η χρονιά η διαλυμένη οικονομικά Ντεπορτίβο, είχε το χαμηλότερο μπάτζετ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν από το 1995! Καλό θα ήταν να πούμε πως ήταν 13 χρονιές προπονητής σε ομάδα της Πριμέρα, ότι έβγαλε τη Θέλτα Τσάμπιονς Λιγκ, ότι πήρε κύπελλο με Εσπανιόλ, ότι οι 4 από τις ομάδες του (Οσασούνα, Θέλτα, Εσπανιόλ, Ντεπορτίβο τα πρώτα 2 χρόνια) απέδωσαν καλύτερα από τις προσδοκίες.

Τέλος να πούμε και 1-2 λόγια για το τρόπο παιχνιδιού του, γιατί διαβάσαμε κάποια περίεργα πως παίζει με 5 αμυντικούς. Από το 2000 και μετά, έπαιξε με 5 αμυντικούς, 1 χρονιά, το 2007-08 όταν είδε πως το αγαπημένο του 4-3-3 δεν απέδιδε. Στις υπόλοιπες ομάδες του αγωνιζόταν είτε 4-2-3-1 είτε 4-3-3. Η “αγαπημένη” του εντεκάδα για παράδειγμα στην Βιγιαρεάλ, αποτελείτο από τους Λόπεθ – Κόστα, Μουσάτσιο, Ζαπάτα, Γκασπάρ – Μαρτσένα, Σοριάνο, Σέννα – Βαλέρο, Ρούμπεν, Πέρεθ σε σχηματισμό 4-3-3.

Όπως και να έχει, το τι έκανε στο παρελθόν, πολύ μικρή σημασία έχει. Μερίδα οπαδών στην Ισπανία θεωρεί πως δεν είναι ο ιδανικός προπονητής για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, λόγω του υποβιβασμού των Βιγιαρεάλ και Σοσιεδάδ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την άλλη, θεωρεί πως ο Λοτίνα μπορεί να οδηγήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ στον τίτλο. Όλα αυτά είναι απόψεις σεβαστές. Εκείνο που μετράει όμως  είναι καταρχάς να βρει τις κατάλληλες συνθήκες να δουλέψει και μετά το τι θα δούμε στο γήπεδο. Τα άλλα όλα είναι θεωρίες.