Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να βρει ξανά τα πατήματα του

Να βρει ξανά τα πατήματα του

img_9422


Πεσμένος σε απόδοση είναι στα τελευταία παιχνίδια ο Ούκας Γκικίεβιτς. Ο Πολωνός δείχνει την ίδια θέληση και πάθος, βάζει συνεχώς πίεση στην αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν είναι το ίδιο επικίνδυνος επιθετικά όσο ήταν στο πρώτο μισό του γύρου. Την Κυριακή δεν θα είναι στην εντεκάδα κάτι που του δίνει την ευκαιρία να ηρεμήσει και με καθαρό μυαλό να βρει ξανά τα πατήματα του.

Καλώς ή κακώς ο επιθετικός θα κρίνεται σχεδόν πάντα από τα γκολ που πετυχαίνει. Ο Γκίκι κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, με κυριότερη τη δημιουργία χώρων για τους συμπαίκτες του, πρέπει όμως να γίνει και πιο απειλητικός μπροστά στο τέρμα. Ευκαιρίες σαν αυτή που χάθηκε κόντρα στην Ανόρθωση, πρέπει να γίνονται γκολ.

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ίσως το γεγονός πως σίγασε, να οφείλεται και στην τακτική. Ο Πολωνός είναι παίκτης του κουτιού, για να σκοράρει χρειάζεται τη μπάλα στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα του παιχνίδια τα έκανε με τον Γιώργο Εφραίμ βασικό. Ο Γιώργος είναι παίκτης που μπορεί να παίξει πάνω στη γραμμή, να δημιουργήσει για τους επιθετικούς, τη στιγμή που οι Σκέμπρι και Πλατινί, προτιμούν συνήθως να συγκλίνουν και να αποτελούν οι ίδιοι κίνδυνο.