Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το μηχανάκι δεν παίζεται!

Το μηχανάκι δεν παίζεται!

img_3628


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Ο Ζοσέ Μορέιρα ήταν ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, που με την εντυπωσιακή του απόκρουση στην κεφαλιά του Λίλιου στο 81’ του χθεσινού αγώνα, οδήγησε την Ομόνοια με ασφάλεια στην έξοδο της από το Δάσος. Τέτοιες αποκρούσεις δεν βλέπουμε συχνά. Βέβαια η ποδοσφαιρική ομορφιά της απόκρουσης, είναι το ένα μέρος. Το άλλο (και το σπουδαιότερο), είναι η σημασία της. Γιατί επήλθε σε μια χρονική στιγμή που το Δάσος ήταν… βαθύ και σκοτεινό.

Πέρα όμως από τον Πορτογάλο κήπερ που με την κάθε ευκαιρία φροντίζει να δικαιώνει την Ομόνοια που τον ενέταξε στη δύναμη της τον Ιανουάριο του 2013 με δόση ρίσκου (γιατί φεύγοντας από τη Σουόνσι το Μάιο του 2012 ήταν αδρανοποιημένος μέχρι να έλθει), ένας άλλος ποδοσφαιριστής είχε χθες συγκλονιστική απόδοση.

Ο Ρενάτο Μαργκάσα, που επιστρατεύτηκε ως αριστερός μπακ απόντος του Σκαραμοτσίνο, ήταν και πάλι συγκλονιστικός. Έτρεξε αδιάκοπα, καλύπτοντας όλη την αριστερή πλευρά, φέρνοντας σε πέρας κάθε αμυντική ή επιθετική του προσπάθεια. Έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις που φέτος τον έχουν καθιερώσει στη βασική ενδεκάδα. Από το 2011 που φόρεσε την φανέλα της Ομόνοιας, παρά την αδιαμφισβήτητη του αξία, δεν είχε καταφέρει να γίνει βασικός.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο τραυματισμός του Λεάντρο, τον ενέταξε στην ενδεκάδα. Ήταν ο αγώνας στη Λάρνακα με αντίπαλο την Αλκή την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν κλήθηκε για πρώτη φορά να παίξει ως βασικός. Από τότε ο Ρενάτο Μαργκάσα φρόντισε να μη ξαναβγεί. Η δε ανοδική πορεία της Ομόνοιας, άρχισε από το αμέσως επόμενο παιχνίδι, που ήταν με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός. Γιατί η παρουσία του σουλούπωσε το κέντρο, που μέχρι τότε ήταν ασουλούπωτο. Έχει δέσει απόλυτα με τους Ασίς καιΣοάρες, συνθέτοντας μια τριάδα που παρέχει ισορροπία στην ομάδα. Δεν λέμε ότι η άνοδος της Ομόνοιας είναι έργο Μαργκάσα, αλλά αυτός ο ποδοσφαιριστής – «μηχανάκι», έχει σε αυτήν την αγωνιστική άνοδο, το σημαντικό του μερίδιο.