Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ MVP 2013: Δημήτρης Χριστοφή

MVP 2013: Δημήτρης Χριστοφή


Καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος 2012/13, καλύτερος Κύπριος Ποδοσφαιριστής 2012/13, καλύτερος δεξιός επιθετικός 2012/13… Δημήτρης Χριστοφή. Ο Τζίμης αναδεικνύεται χωρίς αντίπαλο ο κορυφαίος του 2013 για την ομάδα μας, αφού πρόσφερε τα μέγιστα με την απόδοση του μέσα στο γήπεδο, πρόσφερε με την…πώληση του μια γερή οικονομική ανάσα, πρόσφερε ακόμα και σαν οπαδός της ομάδας στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Ο Χριστοφή έκανε τους πάντες να παραμιλάν με την απόδοση του μέσα στο έτος που φεύγει και ανέβασε τον πήχη για όλους τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Κατάφερε παράλληλα να μπει στις καρδιές των ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ για πάντα, πριν κάνει το μεγάλο άλμα στο εξωτερικό. Πέραν από τις διακρίσεις στη Κύπρο, έλαβε και διεθνή αναγνώριση. Ιδιαίτερη αναφορά στο Δημήτρη Χριστοφή έκανε και η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, σε μια ανασκόπηση της σαιζόν. Η ομοσπονδία χαρακτήρισε το Τζίμη κορυφαίο της σαιζόν και γράφει τα εξής:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε μια απογοητευτική αρχή φέτος, σύμφωνα με τις πραγματικές τις δυνατότητες, αλλά ανέκαμψε στα μέσα τις περιόδου. Αυτό οφείλεται κυρίως στην άφιξη του Τόνι Σαβέφσκι στην ομάδα και στην εκρηκτικότητα που πρόσφερε στην επίθεση ο Δημήτρης Χριστοφή, εξασφαλίζοντας έτσι την 3η θέση στο πρωτάθλημα και μια θέση στο Europa League.

Ο 24χρονος κύπριος διεθνής σκόραρε οχτώ φορές στο πρωτάθλημα καθώς η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε ένα εντυπωσιακό σερί από νίκες συμπεριλαμβανομένου και μεγάλες νίκες εναντίον του Αποέλ και της Ανόρθωσης.

Μακάρι μια μέρα να τον δούμε ξανά με το τριφύλλι στο στήθος. Πρόσωπο της χρονιάς για την ΟΜΟΝΟΙΑ: Δημήτρης Χριστοφή!

Το βίντεο με τις ασίστ του:

Μια από τις πολλές του εμπνεύσεις μέσα στο 2013:

Η βράβευση του ως καλύτερος Κύπριος ποδοσφαιριστής:

Καλύτερος ποδοσφαιριστής πρωταθλήματος 2012/13:

Η πρώτη του προπόνηση στη Σιόν:

 Στα πρώτα φιλικά κλέβει τις εντυπώσεις:

Εκπληκτικός και με Εθνική: