Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έρχεται, θα κλείσει;

Έρχεται, θα κλείσει;


Στην Κύπρο για συζητήσεις θα βρίσκεται αύριο ο Ισραηλινός τεχνικός Έλι Γκούτμαν, όπως γράφτηκε από νωρίς χθες και επιβεβαιώθηκε από τον Παύλο Χρυσάνθου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Ανόρθωση. Ο 55χρονος μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός του Ισράηλ μένει ελεύθερος από την εθνική στις 31 Δεκεμβρίου και ήδη έγινε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει.

Το γεγονός πως έρχεται να συζητήσει πάντως, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως θα κλείσει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ τον θέλει και τον έχει τοποθετήσει ψηλά στις προτιμήσεις της, μπαίνουν όμως στη μέση και άλλα θέματα. Ένα από αυτά είναι προφανώς το οικονομικό, ο Γκούτμαν είναι θετικός να συνεχίσει τη καριέρα του στην ομάδα μας, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Το δεύτερο είναι πως ο Γκούτμαν έχει τη φήμη του απαιτητικού, ζητάει συγκεκριμένα πράγματα πριν αποδεχθεί να δουλέψει οπουδήποτε.

Είτε κλείσει πάντως ο Γκούτμαν, είτε κλείσει κάποιος άλλος, το σημαντικό είναι να βρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις να δουλέψει. Η θέση του προπονητή στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ηλεκτρική, με τον εκάστοτε κόουτς να φορτώνεται ευθύνες που δεν του αναλογούν. Ο Γκούτμαν έκανε πράγματα και θαύματα στη Χάποελ Τελ Αβίβ, αφού πήρε πρωτάθλημα και την έβαλε σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να παίξει όμως μπαλάρα η Χάποελ του, ο Έλι έμεινε αρκετό καιρό. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι έφυγε κυπελλούχος από την ομάδα.