Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απόδραση από το Δάσος!

Απόδραση από το Δάσος!

img_9326


Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε στο Δασάκι η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού κέρδισε με 1-2 την Άχνα. Αλαμπί και Σκέμπρι οι χρυσοί σκορερ για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που είχε καλά διαστήματα, αλλά έκανε και λάθη τα οποία πρέπει να αποφεύγονται! Διπλό σε μια δύσκολη για μας έδρα και κοιτάμε τη συνέχεια!

Α΄ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο γήπεδο και μόλις στο 3′ ο Αγκουϊάρ με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε μόνο τον Πλατινί. Το κοντρόλ του άσσου από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν ήταν καλό και αμυντικός τον πρόλαβε. Στο 10′ ο Σοάρες έκανε μακρινό συρτό σουτ, ο Κουντούλ όμως απέκρουσε με υπερένταση. Στο 17′ ο Γκικίεβιτς έπιασε φοβερή κεφαλιά σε κόρνερ του Μαργκάσα, η μπάλα όμως πήγε μόλις άουτ. Η πρώτη αντίδραση της Άχνας, ήρθε στο 25′, όταν ο Τσιντί έπιασε σουτ λίγο άουτ. Ο Νιγηριανός απείλησε ξανά με σουτ στο 36′ το οποίο είχε την ίδια κατάληξη με το πρώτο. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 39′ για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Μαργκάσα έκανε κόρνερ, ο Κουντούλ με γροθιές έστειλε τη μπάλα στον Αλαμπί, που από το ύψος του πέναλτι έστειλε με βολέ τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι! Η επόμενη φάση ήταν και πάλι μεγάλη, με τον Πλατινί στο 44′ να κάνει φοβερό σουτ και τον Κουντούλ να απογειώνεται στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Τελευταία φάση στο 45+2 με τον Γκικίεβιτς να ανατρέπεται από τον Ταλ και τον Παναγή να δείχνει παίζεται. Υπάρχει σπρώξιμο στον Πολωνό, τέτοια πέναλτι όμως δύσκολα σφυρίζονται.

Β’ ημίχρονο

Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο δύτερο ημίχρονο. Στα 40 δεύτερα, ο Πλατινί συνεργάστηκε άψογα με τον Ασσίς, ο Νούνο έβγαλε τη μπαλιά και ο Σκέμπρι έπιασε καλή κεφαλιά. Ο Κουντούλ απέκρουσε εντυπωσιακά, όμως η μαχητικότητα του Γκικίεβιτς έφερε εκ νέου τη μπάλα στο Σκέμπρι που με νέα κεφαλιά σκόραρε. Το γκολ λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο 55′ λίγο έλειψε να κάνει το 0-3, όμως ο Κουντούλ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γκικίεβιτς. Τελικά το γκολ ήρθε, αλλά για την Άχνα. Στο 58 σε στατική φάση, Θερβέρα και Αλαμπί ολιγώρησαν σε μακρινή μπαλιά και ο Αουρέλιο φάτσα με τον Μορέιρα δεν λάθεψε. Η Άχνα ανέβηκε και προσπάθησε να πιέσει, χωρίς μεγάλες φάσεις μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 83′ όμως χρειάστηκε η κλάση του Μορέιρα, όταν ο Μπαρμπούσης έκανε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Πορτογάλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο επόμενο λεπτό, νέα μεγάλη φάση για την Άχνα, με τον ίδιο παίκτη να σουτάρει άουτ μέσα από τη περιοχή. Στο 91′ ο Μορέιρα χρειάστηκε ξανά και φώναξε παρόν όταν απέκρουσε κεφαλιά μέσα από τη περιοχή.

Συμπερασματικά

ΟΚ μεγάλη μπάλα δεν έπαιξε, υπάρχουν λάθη που πρέπει να αναφερθούν και θα αναφερθούν, όμως η νίκη ήταν χρυσάφι και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μεγάλο διπλό, μπράβο σε όλους για την επιτυχία και πλέον βλέπουμε τα πιο δύσκολα αισιόδοξα!