Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αυτό που προβλημάτισε

Αυτό που προβλημάτισε

sak_9745


Έντονες ήταν χθες οι απόψεις μερίδας του κόσμου, σχετικά με την απομάκρυνση του Τόνι Σαβέφσκι. Οι φίλοι της ομάδας οι οποίοι ήταν εναντίων της απόλυσης θεωρούν την κίνηση αυτή λανθασμένη και προσπάθεια να μπουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, παρότι οι περισσότεροι αναγνωρίζουν τις ευθύνες του προπονητή στο τελευταίο παιχνίδι.

Η αίσθηση που έχουμε αποκομίσει είναι πως οι διαμαρτυρίες δεν αφορούν την απομάκρυνση αυτή καθ’ αυτή, αλλά ότι πάντα αυτός που την πληρώνει είναι ο προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλεψε ο Τόνι, δεν ήταν ιδανικές και επηρεάζονταν από εξωγενείς παράγοντες όπως το οικονομικό. Το κομμάτι αυτό παρεμπιπτόντως πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να αποτελεί άλλοθι για τα πάντα.

Αυτό είναι πλέον το μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση, να πείσει ότι όντως η αλλαγή προπονητή έγινε με τα σωστά κριτήρια και όχι για να πάρει κάποιος την ευθύνη. Ασφαλώς είναι πολύ μεγάλης σημασίας να γίνει αυτοκριτική και όποιος προσληφθεί να μπορεί να δουλέψει απερίσπαστος.