Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πάθος και καθαρό μυαλό

Πάθος και καθαρό μυαλό

img_7097


Λέγεται συχνά πως τα ντέρμπι, τα παίρνει εκείνος που τα θέλει περισσότερο, εκείνος που βάζει περισσότερο πάθος και τσαμπουκά. Σύμφωνοι, το πάθος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε πολλές περιπτώσεις καθοριστικό. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε και την ποιότητα των ομάδων, αλλά και το καθαρό μυαλό.

Το πάθος το θεωρούμε δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο. Σχεδόν όλοι οι παίκτες του ρόστερ έχουν ζήσει ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ και όσοι δεν το έχουν ζήσει έχουν μάθει τι σημαίνει για την ομάδα και τον κόσμο. Επιπρόσθετα σχεδόν όλοι οι παίκτες έχουν νιώσει την αδικία στο πετσί τους σε τέτοια ντέρμπι, έτσι έχουν άλλο ένα λόγο να λυσσάνε τη νίκη.

Στην προκειμένη περίπτωση, καθοριστικό θα είναι το καθαρό μυαλό. Το λέμε ξανά και ξανά, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα. Το να ασχοληθούμε έστω για ένα λεπτό πριν το ντέρμπι με διαιτησία ή με οτιδήποτε άλλο μη αγωνιστικό είναι εναντίων μας. Ότι είναι να κάνει ο ρεφ θα το κάνει, ας μην πάμε εμείς  έτοιμοι να εκνευριστούμε. Να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας και το καθαρό μυαλό σε όλο το παιχνίδι, να επιβάλουμε το ρυθμό μας, να κερδίσουμε.