Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η επιστολή παραίτησης του Νικόλα Χριστοδούλου

Η επιστολή παραίτησης του Νικόλα Χριστοδούλου


Πριν από την έναρξη της ψεσινής τακτικής συνεδρίας του Α.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας υπέβαλα την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. Η παραίτηση μου δεν ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία, μιας και την προθεσή μου την είχα εξεφράσει από την περασμένη Τετάρτη μετά την επικύρωση της απόφασης για μετεγραφή του Φερναντέζ. Είχα τότε διαφωνήσει τόσο με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, όσο και με το κόστος.

Η παραίτηση μου δεν σημαίνει υποχώρηση μιας και μια τέτοια λέξη δεν υπάρχει στο δικό μου λεξιλόγιο. Απλώς προχωρώ προς μια άλλη κατεύθυνση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές. Σύντομα θα εξηγήσω εις βάθος την όλη εμπειρία μου σαν μέλος του Δ.Σ., με απώτερο σκοπό τη λήψη μέτρων, έστω και την υστάτη, για να μπορέσει το σωματείο μας τελικά να βρει το δρόμο του.

Θα προσπαθήσω επίσης να μην θίξω κανένα, γιατί παρόλες τις τεράστιες διαφωνίες μου με τη συντριπτική πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου (και ειδικά με εκείνους που ελέγχουν και λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις), δεν έχω προσωπική ατζέντα με κανένα.

Παραθέτω παρακάτω το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης μου.

Αξιότιμε Πρόεδρε,
Με την παρούσα υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας.

Οι λόγοι της παραίτησης μου έχουν να κάνουν με τη δική μου αδυναμία να πείσω τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για τη διαφορετική φιλοσοφία που χρειάζεται το ανώτατο διοικητικό όργανο του σωματείου, ούτως ώστε ο σύλλογός μας να αποκτήσει τη σωστή, κατ’ εμένα, οργανωτική δομή.

Οι δύο σημαντικότερες αποφάσεις που έχουν παρθεί πρόσφατα, αποκαλύπτουν σε όλο τους το μεγαλείο τη διαφορετικότητα της δικής μου φιλοσοφίας με αυτή της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

Ακόμη και η διαδικασία επιλογής (από την αρχή μέχρι το τέλος), της πολυδιαφημιζόμενης Αψίδας, ενισχύει την πεποίθηση μου ότι, όχι μόνο δεν επικοινωνούμε αλλά ούτε και μελλοντικά μπορούμε να επικοινωνήσουμε στο ίδιο κανάλι. Προσπάθησα, μετά τη Γενική Συνέλευση, να δώσω το αγώνα μου εντός αλλά δυστυχώς απέτυχα. Δεν έχω πρόθεση να παραβώ τις εντολές της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης για αυτό και προτιμώ την έξοδο, παρά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που πιθανόν να βλάψουν το σωματείο μας (φυσικά για αυτό φροντίζουν άτομα που συνεργάζονται επαγγελματικά με το σωματείο μας – βλέπε Καραβίδας).

Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Έχω όμως λάβει τέτοιες εμπειρίες που σίγουρα θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Η απόφαση μου είναι τελεσίδικη.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Μετά τιμής,
Νικόλας Χριστοδούλου