Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Προπονητής, μόνος…ψάχνεται

Προπονητής, μόνος…ψάχνεται


Πειραμάτων συνέχεια από το Λοτίνα και σαν αποτέλεσμα η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κακή και λίγο έλειψε να δεχθεί μια ντροπιαστική ήττα. Τολμούμε να πούμε πως αν ο Άρης σκόραρε πρώτος, ίσως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι και τώρα να κλαίγαμε. Ο προπονητής μας ξεκάθαρα προσπαθεί να μάθει ακόμα την ομάδα.

Μέχρι στιγμής έχουμε αλλάξει 2 θέσεις στο Θερβέρα, 2 στον Αλαμπί, κάναμε τον Αντράντε αμυντικό χαφ, είδαμε τον Τέιλορ από τη λίστα των “υπό παραχώρηση” να μπαίνει αλλαγή στο παιχνίδι και ακόμα αναφέρουμε μόνο τα μισά. Στο καπάκι, οι κακές εμφανίσεις από συγκεκριμένους παίκτες συνεχίζονται και σίγουρα τα πειράματα δεν τους βοηθάνε. Κι όμως, δεν είναι ο Λοτίνα που φταίει. Για την ακρίβεια ο Λοτίνα είναι ο τελευταίος που φταίει, αφού ήρθε πριν 25 μέρες και προφανώς δεν φρόντισε κανείς να τον κατατοπίσει.

Αν ήταν να συνεχίσει με την εντεκάδα και το σύστημα του Σαβέφσκι, που αποσκοπούσε η αλλαγή; Λογικό και επόμενο είναι να μάθει τι μπορεί να του προσφέρει ο κάθε παίκτης, να θέλει να περάσει τη νοοτροπία του στην ομάδα και θα τον στηρίξουμε, εκείνο που ελέγχεται, είναι η προεργασία πριν έρθει ο προπονητής, η έρευνα για τη φιλοσοφία του. Γιατί η διοίκηση μίλησε ξεκάθαρα για άμεση ανάκαμψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ο Λοτίνα δουλεύει για να φτιάξει ομάδα μακροπρόθεσμα. Ας βγουν λοιπόν να μιλήσουν ανοικτά για τους στόχους της ομάδας μες τη σαιζόν, σε μας τουλάχιστον δεν είναι σαφείς. Δεν ξέρουμε αν προλαβαίνει ο Λοτίνα να κάνει την ΟΜΟΝΟΙΑ ομάδα με το στίγμα του ως το τέλος της χρονιάς, αν και του το ευχόμαστε το σίγουρο είναι πως το ψάχνει. Ευχόμαστε επίσης από την Κυριακή να αρχίσει να κατασταλάζει στο σχήμα και να δώσει τέλος στα πειράματα.

Τέλος, να αναφέρουμε απλά ότι αναρωτιόμαστε αν έχει μιλήσει με κάποιον ο Ισπανός κόουτς, σχετικά με το μέγεθος και τους στόχους της ομάδας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Όταν μετά από πειράματα, κάκιστη απόδοση και ισοπαλία με τον Άρη που είχε 14 τελικές προσπάθειες μας μιλάει για βελτιωμένη αμυντική λειτουργία, είτε μας πουλάει τρέλα, είτε δεν του εξήγησε κανείς από τη διοικηση για την ΟΜΟΝΟΙΑ και θεωρεί πως στόχος είναι το πλασάρισμα στην εξάδα και όσο πιο μακριά γίνεται στο κύπελλο. Και πάλι οι ευθύνες πάντως, δεν βαραίνουν ένα άνθρωπο που ήρθε πριν 25 μέρες, αλλά εκείνους που δεν φρόντισαν να βοηθήσουν την προσαρμογή του και την κατανόηση του που βρίσκεται.

υ.γ. Πείραμα στο πείραμα, στο τέλος θα το ανατινάξουμε το εργαστήριο.