Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αν θα γίνει η δουλειά, να γίνει σωστά (περί τεχνικού διευθυντή)

Αν θα γίνει η δουλειά, να γίνει σωστά (περί τεχνικού διευθυντή)


Ξεκινάμε με μια διευκρίνηση, για να μην παραπλανούμε: όχι δεν τίθεται θέμα πρόσληψης του κύριου της φωτογραφίας. Ο Γιόρντι Κρόιφ, έχει ομάδα (Μακάμπι Τελ Αβίβ) στην οποία ανέλαβε σαν τεχνικός διευθυντής σε φάση ανοικοδόμησης και η οποία πάει φουριόζα για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της. Απλά θεωρούμε πως διαθέτει κάποια στοιχεία που πρέπει απαραίτητα να έχει και όποιος προσληφθεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ για το πόστο.

Ποια είναι αυτά; Είναι ξένος οπότε το όνομα του δεν συνδέεται ούτε με τους εγχώριους μάνατζερ, ούτε έχει καθημερινή επαφή με τους ντόπιους προπονητές της κερκίδας. Έχει διασυνδέσεις, έτσι μπορεί να βρει παίκτες ποιοτικούς σε τιμή κόστους, όπως έκανε άλλωστε και στην ΑΕΚ. Και τέλος, έχει γνώσεις, εμπειρίες και παραστάσεις από επίπεδο υψηλότερο από το δικό μας, έχει ζήσει πράγματα που εμείς όχι.

Αν είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ να αποκτήσει τεχνικό διευθυντή αφού το επιθυμεί και ο Λοτίνα, ας το κάνει σωστά. Ας μην δημιουργηθούν σκιές ξανά καλά καλά πριν προσληφθεί. Και μετά ας ορίσει κάποιες διαδικασίες, κάποιες δικλίδες ασφαλείας, ούτως ώστε ο τεχνικός διευθυντής να ελέγχει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και να ελέγχεται για τα αποτελέσματα του.

υ.γ. Αφού ανοίξαμε πάντως με τον Κρόιφ, να κλείσουμε με μια ατάκα του την οποία έπρεπε να ακούσουμε εδώ και χρόνια: “Τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουν ειδικοί και όχι ιδιοκτήτες, πρόεδροι και παράγοντες.”