Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εύκολη νίκη, μετά από καιρό

Εύκολη νίκη, μετά από καιρό

img_1671


Χωρίς να δυσκολευτεί η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε με 5-0 την Αλκή σε παιχνίδι που δεν σηκώνει πολύ σχολιασμό. Οι νεαροί της Αλκής αντιστάθηκαν μέχρι το πρώτο τέρμα. Οι παίκτες του Λοτίνα έφτιαξαν σωρεία ευκαιριών και το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Α’ ημίχρονο

Όπως αναμενόταν, κυρίαρχη στον αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού αντίπαλους είχε τα παιδάκια της Αλκής. Μόλις στο 5′ ο Ρενάτο Μαργκάσα με σουτ μέσα από τη περιοχή, σημάδεψε το δοκάρι. Στο 10 ένα σουτ του Ασσίς κόντραρε και πήγε κόρνερ. 5 λεπτά αργότερα σέντρα στο Γκικίεβιτς, εσκεμμένο χέρι του Χριστοφίδη πάνω από τον Πολωνό, ο Ορθοδόξου δείχνει πως έχει όλες τις ιδιότητες που απαιτούνται για να γίνει διεθνής και δεν δίνει πέναλτι. Στο 16 πάντως ο Γκικίεβιτς σκόραρε και ο ανεπαρκής ρεφ γλίτωσε τη μουρμούρα. Σέντρα του Λέο, προβολή του Γκίκι στο πρώτο δοκάρι και 1-0. Άμεση απάντηση για την Αλκή με σουτ του Λίλλη, η μπάλα κοντράρει και πάει κόρνερ. Στο 26′ νέο δοκάρι για το Μαργκάσα, αυτή τη φορά με εκτέλεση φάουλ. Στο 35 ο Πλατινί, έκανε κούρσα, πέρασε 3-4 παίκτες, αλλά σουτ δεν έκανε ποτέ. Τελικά το 2-0 ήρθε με τον ίδιο παίκτη, που απλά έσπρωξε τη μπάλα μετά από πάσα του Γκικίεβιτς στο 40.  Στο τέλος του ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε τριπλή μεγάλη ευκαιρία.

Β’ ημίχρονο

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κυριαρχεί. Πρώτη φάση ημιχρόνου, δοκάρι με σουτ του Σκέμπρι. Στο 48′ η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 54′ ο Γκικίεβιτς έπιασε έκανε πολύ καλή κεφαλιά, ο Στυλιανού όμως απέκρουσε. Στο 57′ η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Σκέμπρι από τον Καστάνα σε μια φάση που ο νεαρός αμυντικός αποβλήθηκε. Εκτελεστής ο Σερτζίνιο και 3-0. Στο 66′ ο Στυλιανού απέκρουσε ωραίο σουτ του Γκικίεβιτς. Το τέταρτο γκολ ήρθε από τον Μαργκάσα, μετά από περιπετειώδη φάση. Ο Γκικίεβιτς έκανε παράλληλη σέντρα, ο Στυλιανού απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ρενάτο σκόραρε. Στο 73′ νέο δοκάρι από το Σκέμπρι με πλάσα από κοντά. Τελικά ο Σκέμπρι κατάφερε να σκοράρει στο 75, με ωραίο τακουνάκι μετά από συρτή μπαλιά του Λεάντρο. Μέχρι το τέλος, η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε άλλες 3-4 μεγάλες φάσεις για γκολ, ο δείκτης του σκορ όμως δεν άλλαξε.

Συμπερασματικά

Δεν σηκώνει μεγάλη κριτική ο αγώνας, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν τεράστια. Επιστροφή στις επιτυχίες.