Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καιρός να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα

Καιρός να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα

20n_ael_sak_030213


Η ιστορία μας είχε διδάξει να είμαστε πάντα πρώτοι. Να πρωτοπορούμε, να είμαστε πάντα εκεί στη διεκδίκηση του τίτλου, όποιες κι αν ήταν οι δυσκολίες, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες. Στο δικό μας μυαλό, μιας και είναι Ισπανός ο προπονητής μας, είμαστε πάντα η Ρεάλ, ή η Μπαρτσελόνα, όπως το προτιμάει ο κάθε ένας.

Μια πιο κοντινή ματιά πάντως, είναι αρκετή να μας πει πως Μπαρτσελόνα και Ρεαλ, θυμίζει μόνο ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ίσως γιατί εμείς αποδίδουμε ακόμα σε ψηλά επίπεδα, να αρνούμαστε να δούμε πως εδώ και αρκετό καιρό, ίσως ακόμα και την τελευταία 20ετία, η ΟΜΟΝΟΙΑ βαδίζει ένα μονοπάτι επικίνδυνο, κι αν δεν βγει από αυτό θα έρθει το τέλος. Κατά κει πάμε, καιρός να το πάρουμε απόφαση και να σπρώξουμε για δραστικές αποφάσεις.

Ας αφήσουμε την εικοσαετία, φέτος τι έχουμε δει; Εμφανείς αγωνιστικές αδυναμίες απότοκο του προγραμματισμού, ανεπιτυχή προσπάθεια για 4 μήνες να σταθεροποιηθεί στην πρώτη τετράδα η ομάδα, πώληση βασικού ποδοσφαιριστή το Δεκέμβριο, ξεκάθαρα προβλήματα στη γενική λειτουργία του σωματείου, φάγωμα προπονητή που τελικά έμεινε και στη συνέχεια εκ νέου φάγωμα, πείραμα με τον προπονητή και όλα αυτά ενώ συνοδεύουν φήμες κάθε απόφαση του συμβουλίου και ενώ ήδη οι κύριοι αντιπάλοι έχουν κάνει ήδη την υπέρβαση τους στην Ευρώπη. Ας δούμε τα πράγματα αντικειμενικά και όχι με το συναίσθημα. Δεν είμαστε ούτε Ρεάλ, ούτε Μπαρτσελόνα.

Έχουμε φτάσει στο τέλμα. Το “είναι πια αργά”, έχει περάσει εδώ και καιρό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ίσως αποκτήσει κεντρικό αμυντικό και κλείσει κάποια αγωνιστική τρύπα, τα προβλήματα όμως πάνε πολύ πιο βαθιά από το αγωνιστικό. Όχι δεν γεννήθηκαν, υπήρχαν εδώ και καιρό, απλά η απομάκρυνση από τους στόχους, μας δίνει το δικαίωμα να αποκόψουμε το αγωνιστικό από τα υπόλοιπα μες το μυαλό μας, να το πάρουμε απόφαση πως εδώ και καιρό πάμε χωρίς πλάνο, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Σε αυτό το παραμύθι δεν υπάρχει το happy ending των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, υπάρχει μόνο ωμός ρεαλισμός. Και αυτός λέει πως αν δεν το πάρουμε απόφαση πως μέχρι το τέλος η ομάδα πρέπει απλά να βρει τρόπο να μην διογκώσει το οικονομικό της πρόβλημα και από το Μάιο (ή πιο νωρίς αν είναι δυνατό) να αλλάξουν τα πάντα από ρίζας, θα κλείσουμε.