Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λοτίνα: “Τεχνικά υπερτερούμε των αντιπάλων”

Λοτίνα: “Τεχνικά υπερτερούμε των αντιπάλων”

sak_6593


Συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του έδωσε ο Μιγέλ Ανχέλ Λοτίνα. Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τόνισε πως βρήκε ένα οργανωμένο σύλλογο και εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί η ομάδα του να υστερεί σε δύναμη από κάποιες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά υπερτερεί σαφώς σε τεχνική. Αναλυτικά η συνέντευξη

 

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τη νίκη της επί της Ένωσης

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια από τις 4-5 ομάδες που θα παλέψουν για το τίτλο. Η Ένωση από την άλλη είναι στα χαμηλά σκαλοπάτια. Υπήρχε μεγάλη απόσταση.

 

Νιώσατε πως αυτή ίσως να ήταν η τελευταία ευκαιρία σας;

Όχι, δεν ένιωσα σε καμιά στιγμή άγχος. Έχω προσληφθεί για να πετύχω ένα στόχο, να κατακτήσω το πρωτάθλημα και νομίζω πως μπορώ να συνεισφέρω με τις τακτικές μου γνώσεις προς αυτό τον σκοπό.

 

Πώς ήρθε αυτή η ευκαιρία;

Επικοινώνησαν μαζί μου για να δουν αν αν ενδιαφέρομαι να δουλέψω εκτός Ισπανίας. Ήθελα να φύγω, αλλά ήθελα να αφήσω το δικό μου ποδόσφαιρο και η κουλτούρα της χώρας έπαιξε το ρόλο της. Απέρριψα άλλες δυο προτάσεις και αποφάσισα Κύπρο. Νομίζω ότι θα μου δώσει πράγματα για να βελτιωθώ;

 

Όπως;

Πάνω από όλα επικοινωνίας, να μπορώ να επικοινωνήσω σε άπταιστα αγγλικά. Είναι η δεύτερη γλώσσα εδώ και πρέπει να μπορείς να τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

 

Τι εντύπωση σας έδωσε το νέο σας κλαμπ, αυτή την εβδομάδα;

Είναι ένα από τα μεγάλα εδώ. Με μεγάλη οργάνωση και αθλητικό κέντρο που περιλαμβάνει 3 γήπεδα. Μπορείς να δουλέψεις άνετα.

 

Και τι πρέπει να φτιάξετε, με τη πρόσληψη σας;

Είναι περίπλοκο. Όταν φύγει ένας προπονητής λέγεται πως δεν δούλεψε καλά, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, ούτε τόσο απλά. Έχουμε καλή ομάδα και νομίζω ότι κυριαρχούμε στα παιχνίδια. Από πλευράς δύναμης κάποιες ομάδες υπερτερούν, αλλά τεχνικά έχουμε εξαιρετικούς παίκτες. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα και η μπάλα θα είναι η προτεραιότητα μας.

 

Που βλέπετε την ομάδα στο τέλος της χρονιάς;

Σίγουρα στην Ευρώπη. Φυσικά στόχος είναι να είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι για να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.