Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στη συνάντηση των προπονητών Λοτίνα και Κάσερες

Στη συνάντηση των προπονητών Λοτίνα και Κάσερες

image


Συνάντηση μεταξύ των προπονητών των ομάδων Α’ Κατηγορίας και των Ομοσπονδιακών προπονητών πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λευκωσία.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από την ΚΟΠ και περιλάμβανε στατιστική ανάλυση των πρώτων 18 αγωνιστικών του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας από το Βοηθό Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΠ κ. Σάββα Κωνσταντίνου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ομοσπονδίας και προπονητών και η βελτίωση της συνεργασίας τους προς όφελος των Εθνικών μας ομάδων αλλά και προς όφελος των Σωματείων.
Το παρών τους στη συνάντηση έδωσαν οι προπονητές των ομάδων Α’ Κατηγορίας μαζί με συνεργάτες τους.
Συγκεκριμένα, ήταν παρόντες εκ μέρους της ΑΕΛ οι Μάριος Νεοφύτου και Ρουί Τζούνιορ, εκ μέρους και του Απόλλωνα οι Χριστάκης Χριστοφόρου και Σίμος Ταραπουλούζης, εκ μέρους του Ερμή οι Νίκος Παναγιώτου και Μάκης Παπαϊωάννου , εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ οι Γιώργος Δώνης και Σεραφείμ Αγγελίνας, εκ μέρους της Ανόρθωσης οι Άρσεν Μιχαϊλοβιτς και Γιώργος Μαρκίδης, εκ μέρους της Ομόνοιας οι Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα και Άλεξ Κάσερες, εκ μέρους της ΑΕΚ Λάρνακας οι Φλώρος Νικολάου και Δημήτρης Δημητρίου, εκ μέρους της Νέας Σαλαμίνας οι Στέλιος Αντωνίου και Νικόλας Καραγιώργης, εκ μέρους της Δόξας οι Σοφόκλης Σοφοκλέους και Γιώργος Κωστής, εκ μέρους του Εθνικού Άχνας οι Απόστολος Μακρίδης και Γιώτης Εγκωμίτης, εκ μέρους της ΑΕΚ Κουκλιών οι  Δημήτρης Ιωάννου και Βενιζέλος Τζαμπάζης, εκ μέρους της ΕΝΠ οι Χρίστος Πιερέττης και Ανδρέας Μιχαήλ και εκ μέρους της Αλκής οι Κώστας Καϊάφας και Άκης Ιωακείμ.
Εκ μέρους της ΚΟΠ έδωσαν το παρών τους ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου καθώς και οι προπονητές της Εθνικής Ελπίδων Λούκας Χατζηλούκας, της Εθνικής Νέων U-19 Γιάννος Σταυρινός, της Εθνικής Παίδων U-17 Ρένος Δημητριαδης, ο Τεχνικός Διευθυντής των Εθνικών ομάδων Νέων, Παίδων, Γυναικών και Futsal Μιχάλης Χατζηπιερής, ο Τεχνικός Διευθυντής Σταύρος Στυλιανού και ο υπεύθυνος της Εθνικής Ανδρών Πάμπος Πίττας.
Τους προπονητές καλωσόρισε ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ΚΟΠ κ. Άδωνις Προκοπίου. ««Ως τμήμα Εθνικών ομάδων και ως Ομοσπονδία γενικότερα, θεωρούμε πως η καλή σχέση και συνεργασία μεταξύ Σωματείων και Εθνικών ομάδων, μπορεί να έχει αμφίδρομα θετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Προκοπίου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΟΠ και Πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών ομάδων κ. Χάρης Λοϊζίδης. 

«Αυτή η εκδήλωση έχει στόχο έχει να έρθουμε κοντά με τους προπονητές των ομάδων που μας δίνουν ποδοσφαιριστές για τις Εθνικές. Θέλουμε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τις Εθνικές μας ομάδες, όλων των ηλικιών και στόχος μας είναι να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης και διαβίωσης στους δικούς σας ποδοσφαιριστές. Όταν έρχονται κοντά μας, να ξέρετε είναι σε καλά χέρια», ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, ο οποίος καλωσόρισε στις Εθνικές ομάδες τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Πάμπο Χριστοδούλου και τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων  Λούκα Χατζηλούκα.

Μιλώντας προς τους προπονητές, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου τους είπε τα ακόλουθα:

«Θέλουμε μια άψογη συνεργασία με τους προπονητές των ομάδων. Ξέρω πως σκέφτεται ένας προπονητής που είναι σε ομάδα, ήμουν σε αυτή τη θέση για αρκετά χρόνια.

Όμως, μια καλή συνεργασία μεταξύ μας, μόνο θετικά μπορεί να έχει. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να έχουμε τους διεθνείς όχι μόνο όταν έχουμε αγώνες αλλά σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν πρόκειται να πάρουμε ποδοσφαιριστές ημέρα που θα επηρεάσει τη δουλειά σας με οποιοδήποτε τρόπο και για αυτό να είστε σίγουροι. Ζητούμε τη συνεργασία σας, χωρίς αυτή να είναι σε βάρος της ομάδας σας».

Παρών ήταν επίσης και ο κ. Τζορτζ  Ένγκελ, μέλος της Επιτροπής Football Development & Technical Assistance Committee της UEFA. Ο κ. Ένγκελ είναι ο απεσταλμένος της UEFA στην Κύπρο για να παρακολουθεί τα μαθήματα για το UEFA PRO.

«Η παρουσία τόσων πολλών Κυπρίων προπονητές στις ομάδες Α’ Κατηγορίας και στις Εθνικές, αποτελεί μια μεγάλη νίκη της Ομοσπονδίας και της σχολής της. Είμαι πραγματικά περήφανος που βλέπω τόσους πολλούς Κύπριους προπονητές σε δράση», ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ένγκελ.
Ο Βοηθός Τεχνικός διευθυντής της ΚΟΠ κ. Σάββας Κωνσταντίνου παρουσίασε στους προπονητές λεπτομερή στατιστική ανάλυση των πρώτων 18 αγωνιστικών του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.
Από την ανάλυση του κ. Κωνσταντίνου προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των προπονητών ενώ έγινε και συζήτηση μεταξύ τους για διάφορα θέματα.
Η στατική ανάλυση του κ. Σάββα Κωνσταντίνου αφορούσε τον τρόπο επίτευξης των τερμάτων συνολικά και ανά ομάδα, τα λεπτά που σημειώνονται τα γκολ και πολλά άλλα στοιχεία.  Από αύριο Παρασκευή, η τεχνική ανάλυση του κ. Κωνσταντίνου θα είναι διαθέσιμη αυτούσια στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

Πηγή: cfa