Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να γίνουν στην πράξη ένα άντρες και U21

Να γίνουν στην πράξη ένα άντρες και U21

therapontos2


Κανονικά εγώ κοιτάω πολύ κοντά, θέλω να είμαι κοντά με τη 2η ομάδα, το κάναμε και στην Ισπανία, όχι μόνο να βλέπουμε παιχνίδια αλλά να κάνουμε προπονήσεις μαζί τους. Όταν ήρθα τα παιχνίδια ήταν μαζεμένα και δεν τα καταφέραμε αλλά σύντομα θα το κάνουμε. Θα είμαστε κοντά και θα δούμε πότε είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν…

Αυτό απάντησε χθες ο Μιγκέλ Ανχέλ Λοτίνα όταν ρωτήθηκε για τις ακαδημίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως υπάρχει πρόνοια στο συμβόλαιο που λέει ότι είναι υπεύθυνος και για τη U21. Αν αληθεύει, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχουν πολλά ακόμα βήματα να γίνουν και πρέπει ως σωματείο να χαράξουμε πολιτική στο θέμα ακαδημία την οποία θα πρέπει να ακολουθεί ο εκάστοτε προπονητής.

Οι παίκτες της ακαδημίας είναι παραδοσιακά πιο παθιασμένοι και κοστίζουν λιγότερο. Ειδικά στους καιρούς που ζούμε, μοιάζουν να είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που περνάει και το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα, μέσω των ακαδημιών μια ομάδα έχει την ευκαιρία να καλουπώσει τους παίκτες με βάση τις ανάγκες της. Μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Άρσεναλ και ο Άγιαξ, εφαρμόζουν την ίδια τακτική σε άντρες, U21 και U19. Δεν είναι τυχαίο που βγάζουν παίκτες, αποτέλεσμα δουλειάς είναι.

Ο Λοτίνα δεσμεύτηκε ότι θα αρχίσει να παρατηρεί καλύτερα τους μικρούς. Μακάρι να διαπιστώσει πως υπάρχει ταλέντο και να τους δώσει ευκαιρίες. Τονίζουμε όμως ξανά πως σαν σωματείο πρέπει να χαράξουμε πολιτική.