Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Έντονα ενοχλημένη η επιτροπή ακαδημιών

Έντονα ενοχλημένη η επιτροπή ακαδημιών

a33


Με την ιστοσελίδα μας επικοινώνησε η επιτροπή που διαχειρίζεται από το καλοκαίρι την ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μετά το άρθρο που δημοσιεύσαμε σχετικά με την ανάθεση της ακαδημίας σε αυτήν. Όπως μας είπαν, τα όσα γράφτηκαν από το πρωί, στην ιστοσελίδα oparatiritis.com διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία.

Καταρχάς,μίλησαν για τα της ιδιωτικοποίησης της ακαδημίας. Μας είπαν χαρακτηριστικά ότι “σε καμία περίπτωση η ακαδημία δεν περνάει στα χέρια ιδιωτών σύμφωνα με την πρόταση. Η ακαδημία εξακολουθεί να ανήκει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, την οποία διαχειρίζεται επιτροπή. Μάλιστα στην επιτροπή, υπάρχει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, ώστε να διασφαλίζεται ο έλεγχος των προϋπολογισμών. Όσο είμαστε εμείς εδώ, δεν θα επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθεί η ακαδημία”.

Τα πιο σημαντικά όμως, αφορούν τα σχετικά με την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών που θα παράγονται από την ακαδημία. Για το συγκεκριμένο κομμάτι μας λέχθηκαν τα εξής: “Δόθηκε η εντύπωση πως το 50% των εσόδων από πώληση παικτών κάτω των 18 θα δίνονται στους ιδιώτες που θα διαχειρίζονται τις ακαδημίες, ενώ θα παίρνουν και ολόκληρο το ποσό σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές είναι μεγαλύτεροι από εκείνη την ηλικία. Αν είναι ποτέ δυνατόν, εκείνο που αναφέρεται στην πρόταση είναι πως το 50% για τους μικρούς και ολόκληρο το ποσό για τους πάνω των 18, θα παραμένει στα ταμεία της ακαδημίας! Με αυτό τον τρόπο θέλαμε να εξασφαλίσουμε πως η ακαδημία δεν θα επηρεάζεται από τα όποια οικονομικά προβλήματα έχει το σωματείο, γιατί από ότι φαίνεται αυτά θα υπάρχουν για καιρό. Δεν θα πηγαίνουν στη τσέπη κανενός ιδιώτη”.

Να αναφέρουμε πως τα μέλη της επιτροπής μελετούν τις επόμενες τους κινήσεις, όντας ενοχλημένοι από τα όσα γράφτηκαν. Θεωρούν πως διαβάλλονται τόσο τα πρόσωπα τους, όσο και η προσπάθεια που ξεκίνησαν από το καλοκαίρι.