Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανακοίνωση Ομάδας Εναλλακτικής Πρότασης

Ανακοίνωση Ομάδας Εναλλακτικής Πρότασης

 img_2440


Ανακοίνωση έχει φθάσει κοντά μας από την “Ομάδα εναλλακτικής πρότασης” της οποία ηγείται ο Νικόλα Χριστοδούλου, μια ανεξάρτητη ομάδα 8-10 ατόμων που όμως γράψαμε νωρίτερα θα κατέβουν στις εκλογές της ομάδας.

Αγαπητοί Ομονοιάτες,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα διοικητικά δρώμενα του αγαπημένου μας σωματείου, αποφασίσαμε όπως υποβάλλουμε την υποψηφιότητά μας για να διεκδικήσουμε την εκλογή μας ως μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο προβληματισμός για κάθοδο μας σιγοβράζει έντονα τους τελευταίους μήνες. Αποκλειστικός στόχος και σκοπός της δικής μας ομάδας, όπως και του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ, δεν είναι άλλος από την ανιδιοτελή εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων του Συλλόγου. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, προσπαθήσαμε τις τελευταίες μέρες, να συνεργαστούμε με άτομα στη βάση προσυμφωνημένων βασικών αρχών συνεργασίας, στρατηγικής και πολιτικής και με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός συνδυασμού που θα ένωνε όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε.

Παρόλα ταύτα και για λόγους αξιοπιστίας δεν έχουμε άλλη επιλογή από του να θέσουμε ενώπιον των μελών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τη δική μας εναλλακτική πρόταση. Δεν έχουμε ούτε χιλιάδες μα ούτε εκατομμύρια ευρώ για να σώσουμε το αγαπημένο μας σωματείο από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αν εμφανιζόταν ή εμφανιστεί ο από μηχανής θεός με τέτοιες οικονομικές δυνατότητες, τότε όλοι μας θα το ανοίξουμε τις πύλες και θα τον καλωσορίσουμε σαν το μεσσία. Ρεαλιστικά σκεφτόμενοι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί επί του παρόντος.

 

Αυτό που σίγουρα κατέχουμε και το φωνάζουμε με παρρησία είναι η τεχνογνωσία. Σκεφτόμαστε διαφορετικά, αντισυμβατικά,  βλέπουμε  τα πράγματα από μία άλλη γωνία, σκεφτόμαστε δημιουργικά. Οι ιδέες μας, είναι, ευφάνταστες και ξεφεύγουν από αυτό που όλοι χαρακτηρίζουν ως παραδοσιακό ή αναμενόμενο. Είναι το «οπλοστάσιο» μας και είναι διαθέσιμο σε όλους όσους το επιλέξουν. Επειδή τα πράγματα ήταν έτσι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουν να είναι έτσι. Όλα γύρω μας αλλάζουν, γι αυτό και τολμούμε. Σκεφτόμαστε πολύπλευρα. Θα αντιγράψουμε επιτυχημένες συνταγές, θα παρατηρήσουμε και θα αξιοποιήσουμε τα ερεθίσματα. Θα ακούσουμε το νέο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ, που δεν έχει ζήσει το ένδοξο παρελθόν του σωματείου μας, όχι μόνο με τα αυτιά, αλλά με το μυαλό μας.

Έχουμε ακτινογραφήσει το σωματείο μας, αντιληφθήκαμε και κατανοήσαμε τις αιτίες που μας έχουν οδηγήσει ένα βήμα πριν την καταστροφή και ετοιμάσαμε πλάνο ΠΙΘΑΝΗΣ σωτηρίας, το οποίο έχουμε ήδη αναλύσει και θα αναλύσουμε σε πολλούς.

Το πλάνο μας υπηρετεί τις ακόλουθες βασικές αρχές και θα εξυπηρετεί τους ακόλουθους στόχους:

  1. Οικονομική εξυγίανση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, με την:

1.1.  Δημιουργία Κεντρικού Μητρώου ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ: Μιλούμε για την επικοινωνιακή στρατηγική των ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ, να «βλέπει» τα δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο και πιο «φρέσκο» πρίσμα. Η δημιουργική σκέψη αποτελεί το σημείο εκκίνησης μας. Για εμάς ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ είναι διαφορετικός, γι αυτό πάντα κοιτάμε πέραν του προφανούς, έτσι ώστε να κάνουμε την επικοινωνία του ξεχωριστή.

1.2.  Οικονομική εκμετάλλευση των Χαλεπιανών: Μιλούμε για εκμετάλλευση των Χαλεπιανών ή οποιασδήποτε άλλης ακίνητης περιουσίας  και σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο δεν έχουμε στο μυαλό μας την εκποίηση τους.

1.3.  Εκμετάλλευση του ονόματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (Branding).

  1. Καθορισμός, κατανόηση και εφαρμογή του ΜΗ Εκτελεστικού ρόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
  1. Επαγγελματική αναδιάρθρωση του σωματείου με αναβαθμισμένο ρόλο των υπηρεσιακών.
  1. Επαγγελματική αναδιάρθρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αρχίζοντας με την πρόσληψη Τεχνικού Διευθυντή και Προπονητή. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα συμπεριλαμβάνονται και οι Ακαδημίες του Συλλόγου.

Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι:

  1. Επαγγελματισμό,
  2. Διαφάνεια και Οικονομική Εξυγίανση,
  3. Φρέσκιες ιδέες (ακούστε μας προτού μας απορρίψετε),
  4. Αναβάθμιση των ακαδημιών και παροχή ευκαιριών στον Κύπριο ποδοσφαιριστή,
  5. Πυροσβεστικές κινήσεις και συγύρισμα της επόμενης χρονιάς (2014-15) με απώτερο σκοπό τη σωστή επανεκκίνηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε γερές βάσεις τη μεθεπόμενη χρονιά.

Αυτό που δεν μπορούμε να υποσχεθούμε είναι:

  1. Την οικονομική σωτηρία του σωματείου μια και αυτή εξαρτάται από όλους εμάς και όχι από μερικούς,
  2. Τίτλους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στοχεύουμε πάντα το καλύτερο,
  3. Όλες οι επιλογές του έμψυχου υλικού θα είναι πετυχημένες,
  4. Ότι είμαστε αλάνθαστοι και ότι στην πορεία δεν θα πέσουμε σε κάποιες παγίδες (φτάνει οι παγίδες να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας).

Τέλος, ευχόμαστε σε όλους αυτούς που θα καταφέρουν στο τέλος να εκλεγούν καλή δύναμη, κουράγιο και πολλές αντοχές για να μπορέσει επιτέλους η ΟΜΟΝΟΙΑ μας να έχει επόμενη μέρα.

Ομάδα Εναλλακτικής Πρότασης