Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Διαφάνεια, ειλικρίνεια, επαγγελματισμός

Διαφάνεια, ειλικρίνεια, επαγγελματισμός


Σε μια εβδομάδα τέτοια ώρα, θα ξέρουμε το συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τους επόμενους 15 μήνες. Οι υποψήφιοι είναι γνωστοί και τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν ποιοι θα διοικήσουν το λαοφιλέστερο σωματείο του νησιού μας. Είναι πολύ πιθανόν το συμβούλιο να περιέχει και μέλη του συνδυασμού και μέλη της ομάδας εναλλακτικής λύσης και ανεξάρτητους. Εκείνο που θα παίξει ρόλο όμως είναι το τι θα κάνουν σαν μέλη του Δ.Σ.

Όποιοι κι αν είναι οι διοικούντες, θεωρούμε πως επιβάλλεται να διοικήσουν με διαφάνεια, ειλικρίνεια και επαγγελματισμό. Ξεκινάμε από τη διαφάνεια που επιβάλλεται. Είδαμε τα αποτελέσματα της έλλειψης της και σε πολύ μεγάλο βαθμό μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με το σωματείο να είναι στα -17 εκατομμύρια, επιβάλλεται να γνωρίζει ακριβώς πόσο είναι το πρόβλημα, ακριβώς ποιες μέθοδοι θα επιστρατευθούν για να μειωθεί και ακριβώς για να ορθοποδήσουμε και στον επιτρεπτό βαθμό, που πάνε από δω και πέρα τα λεφτά.

Προχωράμε στην ειλικρίνεια. Όχι άλλα φουσκώματα μυαλών και όχι άλλες εξαγγελίες για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς αλλά με μικρά γράμματα στο τέλος. ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ εδώ που βρισκόμαστε το όποιο Δ.Σ. να πει στο κόσμο, αυτά είναι τα δεδομένα, αυτά μπορούμε να κάνουμε, σας έχουμε ανάγκη. Επιπρόσθετα, όχι άλλες ετσιθελικές συμπεριφορές και αποφάσεις του ενός για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είδαμε και αυτά που μας οδήγησαν.

Τελειώνουμε με τον επαγγελματισμό. Θα επικεντρωθούμε στο κομμάτι του επαγγελματισμού που αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα αν και τομές χρειάζονται παντού. Με όλο το σέβας στους 27 υποψήφιους ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει τις γνώσεις για να ηγηθεί του ποδοσφαιρικού. Οι καιροί των “εφόρων ποδοσφαίρου” έχουν παρέλθει. Και το τονίζουμε γιατί είναι πιθανόν στο συμβούλιο να υπάρχουν πρώην προέδροι. Το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να προχωρήσει, να εξελιχθεί, να οργανωθεί. Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν θα δουλέψουν.