Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης


Μικρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ που κέρδισε με 2-1 τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Με δυο σχετικά γρήγορα γκολ, η ομάδα μας έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και το διαχειρίστηκε δίνοντας χώρο στον Απόλλωνα. Σε μια ολιγωρία όμως, ο Απόλλωνας σκόραρε και μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.  Τίποτα δεν έχει τελειώσει και όλα πλέον θα κριθούν στον επαναληπτικό.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 2′ έκλεισε τον Απόλλωνα στο τέρμα του, δυο μπαλιές όμως αποκρούστηκαν από την άμυνα. Ο Απόλλωνας απάντησε με ένα σουτ του Ρέινα που απέκρουσε ο Μορέιρα εξαιρετικά. Στο 7′ ένα σουτ του Φερναντές πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 11 το σκορ άνοιξε. Φερνάντες, Γκικίεβιτς, Εφραίμ και Πλατινί έκρυψαν τη μπάλα, ο τελευταίος σούταρε και νίκησε το Βάλε! Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε σχεδόν 20 λεπτά αργότερα, έφερε όμως το δεύτερο γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Άλεξ Ρούμπιο έκλεψε τη μπάλα, έκανε κούρσα 40 μέτρων και τη κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα πάρε-βάλε στο Γκικίεβιτς που είπε ευχαριστώ και σκόραρε! Η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το σκορ που ήθελε και πλέον περίμενε τον Απόλλωνα, ο οποίος έκανε κάποια γεμίσματα χωρίς φάση. Μοναδική φάση που ξεσήκωσε το κόσμο, ένα σπριντ του Ρούμπιο που αφού άδειασε το Στυλιανού, προσπέρασε σαν σταματημένο το Μερκή που τον ανέτρεψε και κιτρινίστηκε.

Β’ ημίχρονο

Μάλλον αναμενόμενη η εικόνα του ημιχρόνου με τον Απόλλωνα να ψάχνει ένα γκολ και την ΟΜΟΝΟΙΑ να προσπαθεί στη κόντρα να κτυπήσει. Στο 53′ ο Λέο έκανε μπαλιά ξυράφι, όμως ο Βάλε πρόλαβε τον ΓΚίκι πριν αυτός σκοράρει. Στο 55′ ο Εφραίμ έκανε υπέροχη κούρσα, το σουτ του όμως πέρασε λίγο άουτ. Ο Απόλλωνας έκανε στο 60′ σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Γκαρσία έκανε πολύ καλό σουτ, όμως ο Μορέιρα απογειώθηκε και απέκρουσε στη γωνιά. Στο 65′ νέα μεγάλη ευκαιρία με το Μερκή να βρίσκει δοκάρι σε κεφαλιά. Στο 70′ ο Βάλε ολιγώρησε και λίγο έλειψε ο Ρούμπιο να τον τιμωρήσει. Στο 82΄ ο Ρουσιάς απείλησε με σουτ που απέκρουσε ο Βάλε. Στο 88′ ηρθε η μείωση του σκορ. Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Γκασία γύρισε τη μπάλα και από κοντά ο Χάμπερ έκανε το 2-1. Το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Συμπερασματικά

Το πρώτο και πιο σημαντικό, ήταν ότι το έλεγε η ψυχή των παικτών μας. Πραγματικά είδαμε άλλη ΟΜΟΝΟΙΑ από αυτή του περασμένου μήνα. Το γκολ στο τέλος για τον Απόλλωνα αφήνει πικρή γεύση, αφού τον έβαλε στο παιχνίδι, όμως από μια νίκη σε ντέρμπι, πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και να δούμε μπροστά.