Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να δούμε τα σημαντικά

Να δούμε τα σημαντικά

sak_8657


Κάθε φορά που η ΟΜΟΝΟΙΑ χάνει, ξεκινάει η συζήτηση για το Τόνι Σαβέφσκι. Κάποιος θα πει “φέρτε τον πίσω”, άλλος θα βρεθεί να απαντήσει ότι “απέτυχε στον προγραμματισμό”, θα μπούμε μετά σε συζήτηση αν έκανε ο Σαβέφσκι τις μεταγραφές ή όχι και με όλο το σέβας, αναλωνόμαστε σε πράγματα που είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αλήθεια, υπάρχει ακόμα κόσμος που θεωρεί πως το πρόβλημα μας ξεκινάει από τις ικανότητες των παικτών ή του όποιου προπονητή;

Η αλήθεια είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει να έχασε την χημεία της. Ίσως ο Σαβέφσκι να κατάφερνε να κρατάει ενωμένη την ομάδα. Ίσως από την άλλη όμως, απλά οι παίκτες να έφτασαν στα όρια τους (όσον αφορά το θέμα των πληρωμών) και πλέον να μην έχουν τον ίδιο ζήλο για δουλειά. Ίσως να είναι και συνδυασμός των δύο που αναφέραμε και άλλων τόσων που παίζουν ρόλο στην πορεία μιας ομάδας.

Καλοί προπονητές υπάρχουν πολλοί, δεν είναι μόνο ο Τόνι. Πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή όμως είναι να διορθώσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται ο εκάστοτε προπονητής με τους παίκτες του. Πιο σημαντικό είναι να αρχίσουμε ξανά να λειτουργούμε σαν επαγγελματική ομάδα. Τότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε με ασφάλεια αυτόν που θα παραλάβει τα κλειδιά της ομάδας.