Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ωμά και ρεαλιστικά

Ωμά και ρεαλιστικά

img_4055


Ένα εξαιρετικό κατά την άποψη μας κομμάτι αναρτήθηκε ψες από το trifylli.net. Περιγράφει κατά την άποψη μας ωμά και ρεαλιστικά, την μοναδική διέξοδο από το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στο οποίο βρισκόμαστε. Τέρμα στον τζόγο, τέρμα στα ρίσκα, τις αυταπάτες και τα ανοίγματα. Ας το πάρουμε απόφαση πως μόνο προσγειωμένα θα ξαναδούμε άσπρη μέρα. Και καλύτερα να παλεύουμε για την επιβίωση ξέροντας πως υπάρχει ένας συγκεκριμένος εφικτός στόχος, παρά να πονάμε με αυτό που ζούμε τώρα.

Το ότι χρειαζόμαστε άμεση αλλαγή διοικητικά, το έχουμε γράψει ήδη. Χρειάζεται να μπουν άτομα που να μπορούν να εμπνεύσουν, που να μπορούν να παρουσιάσουν και να υποστηρίξουν ένα πλάνο μέσω του οποίου θα σωθούμε. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να σκεφτούμε μόνο ένα τρόπo: λιτότητα και ειλικρίνεια στον κόσμο.

Η επόμενη διοίκηση, πρέπει να βγει έντιμα, καθαρά και ίσια να το πει στον κόσμο: ο προϋπολογισμός μας δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο, χαμηλό για τα δεδομένα των μεγάλων ομάδων όριο, ας πούμε 2 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένων του μισθολογίου, των λειτουργικών εξόδων και των λοιπών οφειλών. Στόχος προφανώς, τα έσοδα να είναι τουλάχιστον διπλάσια, έτσι ώστε τα κριτήρια να περνιούνται και το χρέος να μειώνεται, μέχρι να γίνει βιώσιμο.

Για να τα καταφέρουμε βέβαια, πρέπει να αλλάξουν πολλά στη δομή και τη σύνθεση του ρόστερ. Στους ποδοσφαιριστές πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως αυτά μπορούμε να δώσουμε και όσοι θέλουν να μείνουν καλώς, όσοι θέλουν να αποχωρήσουν είναι ελεύθεροι. Πρέπει επίσης να αποκτηθεί προπονητής διαρκείας, στον οποίο να γίνει ξεκάθαρο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα ξεφύγει από τα νούμερα και τους στόχους που έχει θέσει.

Είμαστε πεπεισμένοι, πως αν ο κόσμος δει μια ειλικρινή προσπάθεια σωτηρίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα την αγκαλιάσει. Είμαστε σίγουροι πως ο ΛΑΟΣ μπορεί να αντέξει κάποια χρόνια μακριά από πρωταγωνιστικούς στόχους, αρκεί να βλέπει πως η προσπάθεια κινείται με σταθερά βήματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και πολλοί θα εκπλαγούν από τον αριθμό των διαρκείας και των εσόδων μας. Αυτή η ομάδα είχε το 2008, 9.5 εκατομμύρια έσοδα, κάτι που δείχνει πως μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα τον τωρινό χαμηλό αριθμό.