Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δεν το κυνήγησε όσο έπρεπε

Δεν το κυνήγησε όσο έπρεπε


Σε ένα μέτριο παιχνίδι, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΚ παίζοντας επιφυλακτικά, έφτιαξαν ελάχιστες φάσεις για γκολ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έπρεπε να κυνηγήσει περισσότερο το γκολ, αφού ο αντίπαλος δεν έπιασε σε κανένα σημείο ρυθμό. Έπαιξε όμως και αυτή με τη σειρά της επιφυλακτικά και πέταξε δυο βαθμούς στα σκουπίδια.

Α’ ημίχρονο

Κακή η ΟΜΟΝΟΙΑ, κακό το θέαμα γενικά και φάσεις με το σταγονόμετρο. Στο 4′ ένα χοντρό λάθος του Νέγκρι λίγο έλειψε να φέρει το γκολ για την ομάδα μας. Ο Μέρτακας πάσαρε στον Βραζιλιάνο πορτιέρο, αυτός έχασε το κοντρόλ και πρόλαβε τελευταία στιγμή τη μπάλα. Στο 13′ ένα μακρινό σουτ του Μάτσι δεν ανησύχησε τον Μορέιρα που απέκρουσε εύκολα. Στο 25, ο Λέο έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Εφραίμ, ο Νέγκρι όμως τον πρόλαβε. Στο 37′ ένα πολύ καλό σουτ του Σκοπελίτη αποκρούστηκε από το Μορέιρα. Στο 41′, η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα. Ο Φερνάντες έκανε μπαλιά, ο Γκικίεβιτς έκανε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Εφραίμ. Ο Γιώργος από κοντά προσποιήθηκε και πλάσαρε, η μπάλα όμως κόντραρε στη γραμμή στο Μέρτακα. Τελευταία φάση, στο 44′ με τον Σερτζίνιο να κάνει περίτεχνες ενέργειες και πολύ καλό σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Β’ ημίχρονο

Καλύτερη η ΟΜΟΝΟΙΑ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 55′ όταν ο Μαργκάσα έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα, ο Χάρης Κυριάκου έκανε το σουτ, ο Νέγκρι όμως απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Φερνάντες το εκτέλεσε απευθείας, ο Νέγκρι έδιωξε σε νέο κόρνερ. Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα, ο Σερφά όμως πρόλαβε τον Μυτίδη που ήταν μόνος. Στο 66′ νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν ο Φερνάντες έβγαλε μόνο τον Εφραίμ, όμως ο Μουρίγιο έβαλε την κόντρα την τελευταία στιγμή. Στο 75′ έγκλημα από τον Αναστασίου, στη μοναδική δύσκολη φάση του ματς. Ο Καταλά με τις τάπες κλωτσάει τον Σερτζίνιο, ο Αναστασίου βλέπει ξεκάθαρα τη φάση, όμως αποφασίζει κίτρινη, ενώ σταμάτησε και τον Πλατινί που έφευγε μόνος. Στο 84′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαργκάσα, άουτ. Στο 84′ έγινε η φάση που άλλαξε τα πράγματα. Ο Νέγκρι σε ένα ελεύθερο τράβηξε το δικέφαλο του, έμεινε κάτω μέχρι το 90, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις αλλαγές της και κάτω από το τέρμα έκατσε ο Ζαϊντ. Ο Αναστασίου έδειξε καθυστέρηση μόνο 6 λεπτά με ξεκάθαρη πρόθεση να προστατέψει την ΑΕΚ, αντί 10 που θα έπρεπε και η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να βάλει πίεση, αλλά έκανε μηδέν φάσεις, αφού οι παίκτες μας δεν επιχειρούσαν σουτ!

Συμπερασματικά

Κακή η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, βελτιωμένη στο δεύτερο αλλά μέχρι το μέτριο και τίποτα παραπάνω. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να κρατήσει μόνο την αμυντική βελτίωση, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αυτή στοιχίζει στο δημιουργικό κομμάτι. Όπως δείχνει η ομάδα μας, δεν μπορεί να στοχεύσει σε κάτι περισσότερο από την 6άδα στο πρωτάθλημα. Ας κάνει σερί και βλέπει.