Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Επιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες


Ανεβασμένη και καλύτερη από τον αντίπαλο η ΟΜΟΝΟΙΑ, κατάφερε να κερδίσει στο Αμμόχωστος τη Νέα Σαλαμίνα και να ανασάνει. Σκόρερ του χρυσού όπως αποδείχθηκε γκολ, ο Σοφιάν Σερφά στο έβδομο λεπτό.

Α’ ημίχρονο

Φουριόζα μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ και πήρε κεφάλι στο σκορ νωρίς. Στο 7′ ο Πλατινί έκανε σέντρα και ο μόνος Σερφά με υπέροχη κεφαλιά νίκησε το Σέτκους. Οι πράσινοι πατούσαν καλύτερα και στο 14′ έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Εφραίμ να μην μπορεί σε τετ α τετ να σκοράρει. Μέχρι το 25′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε το παιχνίδι και έφτιαξε κάποιες προϋποθέσεις. Από το σημείο εκείνο, η Σαλαμίνα ανέβηκε και ισοζύγισε, χάνοντας τις δικές της ευκαιρίες. Στο 27′ ο Λεόν έκανε ωραία κεφαλιά, όμως ο Μορέιρα απέκρουσε. Ο Πλατινί απάντησε με ένα σουτ, για να έρθει η μεγαλύτερη φάση του αντιπάλου στο 41, με σουτ του Βαττή που σταμάτησε στο δοκάρι. Σκορ ημιχρόνου 0-1. Δίκαιο το προβάδισμα, αν και είχε και η Σαλαμίνα τις φάσεις της.

Β’ ημίχρονο

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε πιο δυνατά. Στο 48′ ο Γκικίεβιτς έκανε ωραία κεφαλιά, όμως ο Σέτκους απέκρουσε. Στο 52′ ο Γκίκι πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά υποδείχθηκε ορθά σε θέση οφσάιντ. Η μεγαλύτερη φάση του Πολωνού ήρθε στο 55′ όταν δέχθηκε μπαλιά του Πλατινί και πριν σκοράρει φάνηκε να ανατρέπεται από αμυντικό της Σαλαμίνας. Ο κ. Χριστοδούλου έδειξε παίζεται. Στο 66′ ο Φερναντές έκανε υπέροχο κόρνερ, ο Αντράντε όμως προ κενής εστίας (και χωρίς ισορροπία) έβγαλε τη μπάλα άουτ. Η Σαλαμίνα προσπάθησε να ανεβεί για να πιέσει, ο Κάσερες όμως διαχειρίστηκε ορθά το παιχνίδι παγώνοντας και οι 3 βαθμοί ήρθαν στη Λευκωσία.

Συμπερασματικά

Δίκαιη νίκη, σε δύσκολο γήπεδο και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει για τη συνέχεια. Προφανώς υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, το σημαντικό είναι όμως ότι επιστρέψαμε στα τρίποντα κάτι που θα βελτιώσει τη ψυχολογία.