Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Με σβηστές τις μηχανές

Με σβηστές τις μηχανές


Ανησύχησε λίγο στο τέλος η ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως πήρε τη νίκη με 2-1 έναντι της ΑΕΚ Κουκλιών. Η ομάδα μας που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές έπιασε ψηλό επίπεδο απόδοσης μόνο για 10 λεπτά μεταξύ του 60 και του 70. Στο υπόλοιπο του ματς, επέλεξε τον δρόμο της συντήρησης και στο τέλος θα μπορούσε να το είχε πληρώσει.

Α’ ημίχρονο

Άργησε να έρθει η πρώτη φάση. Μέχρι το 20′ δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο, πέραν από κάποια μακρινά σουτ ή προϋποθέσεις που δεν έφεραν φάση. Τελικά στο 25′ το σκορ άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο. Κόρνερ του Μαργκάσα απομακρύνει η άμυνα της ΑΕΚ στο ύψος της περιοχής, ο Σκέμπρι έκανε μονοκόμματο βολέ και άνοιξε το σκορ! Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στο 29′ λίγο έλειψε να έρθει το 2-0. Ο Σκάρα σέντραρε, ο Γκικίεβιτς έκανε την πρώτη κεφαλιά όμως ο Καϊρίνος απέκρουσε. Η μπάλα έφτασε στον Σκέμπρι που με κενό το τέρμα και εκτός ισορροπίας, έστειλε τη μπάλα άουτ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο, με κάποια μακρινά σουτ από τις δυο άμυνες είτε να αποκρούονται, είτε να φεύγουν άουτ.

Β’ ημίχρονο

Μέχρι το 60′, το απόλυτο τίποτα. Στο σημείο εκείνο με την αλλαγή του Ασσίς, το παιχνίδι άρχισε να αλλάζει. Στο 63′, μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αλίπιο και Γκικίεβιτς έπαιξαντο 1-2, το σουτ του Βραζιλιάνου όμως πήγε δοκάρι και άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη ευκαιρία, με συρτή μπαλιά του Τέιλορ να αποκρούεται πριν ο Γκικίεβιτς την σπρώξει στα δίκτυα. Στο 67′ ο Τέιλορ έκανε εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατήρι αφού κτύπησε στο δοκάρι. Τελικά το γκολ ήρθε 3 λεπτά αργότερα. Μαργκάσα και Τέιλορ συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Τόνι έδωσε κάθετη μπαλιά στον Ρούμπιο και ο νεαρός Ισπανός με κούρσα και ιδανική πλάσα έκανε το 2-0. Το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει, όμως η ΑΕΚ έκανε μια τελευταία προσπάθεια. Στο 80′ απείλησε με κεφαλιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μορέιρα. Στο επόμενο λεπτό όμως, σκόραρε με κοντινή προβολή του Βέσλεμ και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι. Στο 88′ ο Τέιλορ μπήκε απειλητικά στη περιοχή, η μπαλιά του όμως πέρασε πάνω από όλους. Στο 90′ ο ίδιος παίκτης έφυγε μόνος απέναντι στο Καϊρίνο, όμως καθυστέρησε και δεν κατάφερε να σκοράρει.

Συμπερασματικά

Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν φανερά μεγάλη, επιβεβαιώθηκε όμως ότι αν δεν παίζεις στο 100% κινδυνεύεις να το πληρώσεις. Εμείς δεν το πληρώσαμε, θα προτιμούσαμε όμως να μην ανησυχούσαμε στο τέλος. Στο τέλος της ημέρας κρατάμε τα θετικά που είναι η νίκη και το γεγονός πως έπαιξαν πολλοί παίκτες που θεωρούνται παγκίτες, μεταξύ τους οι νεαροί Ατάντα και Αλίπιο.