Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οργάνωση και επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα

Οργάνωση και επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα


Δεν μπορούμε να ξέρουμε σήμερα ποια θα είναι η επόμενη διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εδώ δεν ξέρουμε επίσημα τους υποψηφίους μας. Εκείνο που ξέρουμε με βεβαιότητα, είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό εδώ που βρίσκεται, λόγω της αδυναμίας προηγούμενων διοικήσεων να αντιληφθούν την ανεπάρκεια τους ποδοσφαιρικά. Το ποδόσφαιρο έχει προχωρήσει και χρειάζεται επαγγελματίες σε όλα τα πόστα. Ας το αντιληφθούμε έστω και καθυστερημένα.

Δεν το λέμε λόγω της ήττας, αυτή είναι μόνο η αφορμή. Εδώ και καιρό άλλωστε οι παίκτες μας έχουν απηυδήσει και μιλάνε. Η κατάσταση στο Ηλίας Πούλλος δεν είναι τέτοια που αρμόζει σε μεγάλη ομάδα, αφού έχει απομείνει το τεχνικό τημ μόνο να παλεύει για να σώσει ότι σώζεται. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν την επαγγελματική υποστήριξη που χρειάζονται και το γήπεδο αντανακλά ακριβώς την εικόνα στο προπονητήριο της ομάδας.

Για να μιλάμε πάντως πιο συγκεκριμένα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση, πέραν βέβαια του αγώνα για τα κριτήρια, είναι να φέρουν επαγγελματίες του αθλήματος. Με όλο το σέβας στους πρώην προέδρους ή τους ανεξάρτητους υποψήφιους, αν θεωρούν πως μπορούν να διαχειριστούν οι ίδιοι τα καθαρά ποδοσφαιρικά θέματα, δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα. Πρέπει επειγόντως να προσληφθεί τεχνικός διευθυντής, ο οποίος να αξιολογήσει το ρόστερ και την κατάσταση, αλλά και που θα μπορεί να προτείνει κάποιο αγωνιστικό πλάνο λιτότητας που θα διατηρεί την ΟΜΟΝΟΙΑ ανταγωνιστική. Επιπρόσθετα, ο όποιος νέος προπονητής πρέπει να έρθει νωρίς, έτσι ώστε να μπορεί να χτίζει για του χρόνου.

Υπόψην ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν θα οργανωθεί μόνο με τα πιο πάνω. Είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους υστερούμε, εδώ γίναμε η πρώτη ομάδα παγκόσμια που έχασε παίκτη 3 εβδομάδες λόγω ιγμορίτιδας (Σπούγκιν) και παίκτη 2 εβδομάδες λόγω πυρετού (Σκέμπρι), κάτι που δείχνει άλλη μια αδυναμία. Ας γίνει όμως η αρχή με εκείνα και μέχρι το καλοκαίρι να έρθουν και τα υπόλοιπα.