Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πικρός αποκλεισμός

Πικρός αποκλεισμός

kos_3836


Εκτός ημιτελικών του κυπέλλου έμεινε η ομάδα μας, που έχασε με 1-0 από τον Απόλλωνα στον επαναληπτικό. Ένα γκολ του Ρομπέρ ήταν αρκετό για να σβήσει τα όποια όνειρα μας. Απίστευτη ευκαιρία με το Φερνάντες στις καθυστερήσεις, εκείνο που μένει όμως είναι πως είμαστε εκτός.

Α’ ημίχρονο

Μπήκε επιθετικά η ΟΜΟΝΟΙΑ, από ένα σημείο και μετά ανέβηκε ο Απόλλωνας. Στα 30 δευτερόλεπτα ο Ρομπέρ έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω και ο Ρούμπιο έτρεξε να το εκμεταλλευτεί. Τελικά ο Βάλε με διπλή προσπάθεια κατάφερε να σταματήσει τον Ισπανό επιθετικό. 1 λεπτό αργότερα ο Ρούμπιο έγινε ξανά απειλητικός, το γυριστό του όμως πέρασε λίγο άουτ. Μέχρι το 5λεπτο η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε άλλες 2 σέντρες στη περιοχή, χωρίς πάντως να έρθει φάση. Στο 9′ ο Σαγκόι έκανε δυνατό σουτ, ο Μορέιρα όμως απέκρουσε. Με τον Παναγή να σφυρίζει εκνευριστικά επιθετικά φάουλ του Ρούμπιο στο Μερκή, ο Απόλλωνας ανέβηκε και στο 17′ ο Μορέιρα απέκρουσε πρώτα φάουλ του Σαγκόι και στη συνέχεια ο Σερτζίνιο απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Στο 24′ αποχώρησε τραυματίας ο Ασσίς, κάτι που βοήθησε τον Απόλλωνα να ελέξει το χώρο του κέντρου και να προσπαθήσει να βάλει πίεση, αν και η αλήθεια είναι πως δεν έφτιαξε μεγάλες φάσεις, πέραν από κάποια γυρίσματα που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Πιο καλή στιγμή του αντιπάλου, στο 42′ όταν ο Ρέινα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως ο Μορέιρα με εξαιρετική έξοδο απεσόβησε τον κίνδυνο.

Β’ ημίχρονο

Και πάλι μπήκε πιο δυνατά η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 50′ ένα σουτ του Ρούμπιο πέρασε άουτ, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος στον αιφνιδιασμό δεν τελείωσε καλά τη φάση. Στο 57′ ο Σαγκόι έκανε καλό σουτ από πλάγια, ο Μορέιρα όμως απέκρουσε με γροθιές. Μέχρι το 65′ η ΟΜΟΝΟΙΑ κρατούσε εύκολα τον Απόλλωνα εκτός περιοχής, εκεί όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο Απόλλωνας έγινε πιο επιθετικός, και στο 67′ έχασε σούπερ ευκαιρία με το Γκαρσία να βρίσκει δοκάρι από τα 2 μέτρα. Ο Κάσερες πέρασε μέσα τον Γκανίου για να κρατήσει την επιθετικότητα του αντιπάλου, όμως ο Απόλλωνας απείλησε εκ νέου με τον Κυριάκου στο 79. Στο 81′ ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ. Φάουλ σε καλό σημείο, ο Ρομπέρ εκτελεί δυνατά, το τοίχος ανοίγει και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ βγήκε ψηλά, ο Γκαρσία έχασε ευκαιρία στο 85 και ο Χάμπερ στο 89 απώλεσε ακόμα πιο σπουδαία ευκαιρία με κενό το τέρμα. Στις καθυστερήσεις πάντως, η ομάδα μας έχασε 2 σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 90+2 ο Φερνάντες έκανε τακουνάκι, ο Στυλιανού όμως απόκρουσε στη γραμμή. Στην εκπνοή, ο Πλατινί έψαξε τον μόνο με το τέρμα Λεάντρο, όμως η μπαλιά ήταν λίγο δυνατή και πέρασε από πάνω του.

Συμπερασματικά

Πικρό το ποτήρι του αποκλεισμού. Δυσκολευόμαστε πραγματικά να σκεφτούμε πώς θα μοιάζει το αύριο, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ουσιαστικά εκτός στόχων. Στοίχισαν οι δυο αναγκαστικές αλλαγές, στοίχισε και η αδυναμία να περιορίσει την επιθετικότητα του Απόλλωνα στο τέλος του ημιχρόνου.