Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πιο αμυντικογενής εντεκάδα… πεθαίνεις

Πιο αμυντικογενής εντεκάδα… πεθαίνεις


Βελτιωθήκαμε στην άμυνα είπε ο κ. Λοτίνα στην συνέντευξη τύπου. Τα λεγόμενα του ενισχύονται από τη στατιστική και το μηδέν παθητικό. Με 7 αμυντικούς ή αμυντικούς μέσους (Κυριάκου, Σερφά, Αντράντε, Σκάρα, Σερτζίνιο, Μαργκάσα, Λεάντρο) και το Μορέιρα, αυτό έλειπε να δεχθούμε και γκολ . Η επιλογή του προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είχε εμφανή αντίκτυπο στην δημιουργικότητα της ομάδας, αφού Φερνάντες, Εφραίμ και Γκικίεβιτς έδειχναν να παλεύουν μόνοι κόντρα στην άμυνα του αντιπάλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο αμυντικογενή τακτική από την ομάδα μας, με τον Μαργκάσα να βαφτίζεται winger. Την είδαμε και στο Αποέλ-ΟΜΟΝΟΙΑ και 2 μέρες μετά ο Σαβέφσκι ετοίμαζε βαλίτσες. Την είδαμε και στον επαναληπτικό με τον Άρη, όπου μείναμε στην ισοπαλία με ένα από τους μικρούς του κυπριακού ποδοσφαίρου που χθες έφαγε 4 γκολ από το Παραλίμνι. Κοινό στοιχείο των 3 εμφανίσεων, ότι κάναμε ευκαιρίες με το σταγονόμετρο. Και σε 270 λεπτά, σημειώσαμε 1 γκολ που ήταν αυτογκόλ! Προφανώς κ. Λοτίνα πρέπει να το πάρεις αλλιώς! Σήμερα αδυνατούσαμε μάλιστα να καταλάβουμε ακριβώς ποιο σύστημα έπαιζε η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού Εφραίμ, Φερνάντες και Μαργκάσα, ήταν ανά πάσα στιγμή αλλού.

Κι όμως το περιμέναμε από τον κόουτς και δεν τον κατηγορούμε. Το περιμέναμε γιατί μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο πριν έρθει, έλεγε πως πρόκειται για αμυντικό προπονητή. Φροντίσαμε να στείλουμε μάλιστα τα μηνύματα εκεί που έπρεπε, έγκαιρα. Παρότι ο προηγούμενος προπονητής είχε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και πάνω σε αυτή δόμησε το ρόστερ, προσλήφθηκε ο Ισπανός που απλά…είναι ο εαυτός του και προφανώς δεν του εξήγησε κανείς για το DNA της ομάδας. Και ρωτάμε ξανά, η απόφαση της πρόσληψης, λήφθηκε από επαγγελματίες του ποδοσφαίρου;