Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διάσκεψη για το οικονομικό – Δηλώσεις Χαραλάμπους και Πέτσα

Η διάσκεψη για το οικονομικό – Δηλώσεις Χαραλάμπους και Πέτσα


Διάσκεψη με θέμα το οικονομικό παρέθεσε το μεσημέρι η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο προεδρεύοντας του Δ.Σ., κ. Νίκος Χαραλάμπους, στην ομιλία του ανέφερε:

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η μεγάλη οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δίνει για άλλη μία φορά ραντεβού με την ιστορία, σε ένα αγώνα που κίνητρό της δεν είναι ούτε οι τρεις βαθμοί, ούτε η κατάκτηση κάποιου τίτλου, ούτε μία μεγαλειώδης πρόκριση. Πρόκειται για έναν αγώνα διάσωσης του αγαπημένου μας Σωματείου, τον οποίο οφείλουμε γι’ αυτούς που ίδρυσαν την ΟΜΟΝΟΙΑ να κερδίσουμε, όσο άνισος και εάν φαίνεται.

Στόχος μας είναι να μαζέψουμε ένα ποσό γύρω στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου, ούτως ώστε να περάσουμε τα κριτήρια. Πέρσι, μέσα σε μία βδομάδα συγκεντρώσαμε ένα εκατομμύριο ευρώ, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο αφοσίωσης και αγάπης φιλάθλου προς την ομάδα του.

Πώς θα φτάσουμε στο ποσό που χρειάζεται; Ζητάμε από τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ, να προμηθευτεί το εισιτήριο διαρκείας του. Επισπεύδουμε όπως και πέρσι την διαδικασία κατά μερικούς μήνες με στόχο να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ρευστότητα. Ως αντιστάθμισμα προσφέρονται πολύ ελκυστικές, μειωμένες, τιμές μέχρι τέλος Μαρτίου συνδυασμένες με προσφορές από τους χορηγούς του σωματείου. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε λίγες ημέρες.

Επίσης, ζητούμε από τους υφιστάμενους κατόχους εισιτηρίου διαρκείας, πέραν από το να ανανεώσουν το εισιτήριο διαρκείας τους, να πείσουν άλλο ένα ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ που δεν αγόρασε πέρσι διαρκείας, να το πράξει. Εάν καταφέρουμε να σπάσουμε το μεγάλο μας ρεκόρ των 8500 εισιτηρίων διαρκείας, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου μας στόχου.

Ταυτόχρονα γίνονται και άλλες ενέργειες για εξασφάλιση χρημάτων. Οι ενέργειες όμως αυτές με βάση και τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν σήμερα στην Κύπρο, δυστυχώς εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Δεν ζητάμε από τον απλό ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ να επιβαρυνθεί οικονομικά με κάτι που είναι πέρα από τις δυνατότητες του. Το μόνο που του ζητάμε είναι να μείνει κοντά στην ομάδα που, τώρα ειδικά, τον έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της. Να μείνει κοντά και τώρα και τους επόμενους μήνες και τον επόμενο χρόνο.

Τι θα σημαίνει για την ΟΜΟΝΟΙΑ η αποτυχία να περάσει τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ; Οι τρεις βασικές επιπτώσεις είναι:
– Αφαίρεση έξι βαθμών από το νέο πρωτάθλημα
– Απαγόρευση μετεγγραφών για παίκτες άνω των 21 χρόνων
– Απαγόρευση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ποινές που θα θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και τη βιωσιμότητα του Σωματείου. Θα είναι η απαρχή για νέες μεγαλύτερες περιπέτειες. Θεωρώ λοιπόν ότι η μοναδική μας επιλογή είναι να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την σωτηρία του μεγάλου μας σωματείου.

Το νυν Διοικητικό Συμβούλιο φίλοι και φίλες ταλανίζεται και αυτό από τεράστια προβλήματα. Μετά τα γεγονότα που προκάλεσαν την παραίτηση του Στέλιου Μυλωνά και του Χρήστου Τσαγγάρη και την αποχώρηση του Νικόλα Χριστοδούλου για προσωπικούς λόγους θα μπορούσαμε και εμείς να πάμε στο σπίτι μας. Προτιμήσαμε όμως τον δύσκολο δρόμο. Να μείνουμε και να πολεμήσουμε μαζί με εσάς τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, βάζοντας πάνω απ’ όλα την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τον Απρίλιο η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και συντομότερα, αφού υπάρχει ανοικτή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων που θέλει να διοικήσει το σωματείο, να φέρει την πρόταση της ενώπιων ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με βάση τις πρόνοιες του καταστατικού μας.

Οφείλουμε όλοι μας να παραδώσουμε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μια ΟΜΟΝΟΙΑ σε όσο το δυνατό πιο γερές βάσεις, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, ούτως ώστε να δικαιούμαστε όλοι μας να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο. Αυτή η ομάδα είναι η ζωή μας. Δεν μπορεί να την αφήσουμε να σβήσει.

Μέχρι τότε έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας. Μας περιμένει πολλή δουλειά και τεράστιες δυσκολίες. Για να τα καταφέρουμε χρειάζεται πρώτα απ’ όλα ενότητα. Οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις και ο διχασμός, ΟΔΗΓΟΥΝ στην καταστροφή και οφείλουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε άμεσα. Πρέπει να αγκαλιάσουμε τους ποδοσφαιριστές μας. Είναι επαγγελματίες και δείχνουν στην πράξη ότι σέβονται το σωματείο και τον κόσμο του. Ας μην τους πυροβολούμε λοιπόν. Δεν μπορούμε να τους ζητούμε να δείχνουν κατανόηση, όταν κάποιες συμπεριφορές ξεφεύγουν από τα όρια.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ξέρω πολύ καλά πόσο μοναδικός είναι αυτός ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι το οξυγόνο αυτού του σωματείου. Σας καλώ λοιπόν για άλλη μια φορά σε συστράτευση, ομοψυχία και ενότητα. Ας προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν και ΟΧΙ αυτά αυτά που μας χωρίζουν.

Ας δείξουμε ξανά το μεγαλείο της ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”.

O οικονομικός υπεύθυνος του Σωματείου μας, Κώστας Πέτσας, επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Δυστυχώς το οικονομικό πρόβλημα που μας ταλανίζει είναι μεγάλο και δεν είναι καινούργιο. Η κάθε μέρα είναι δύσκολη και ο κάθε μήνας είναι δύσκολος. Έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι μετά την περσινή προσπάθεια, το οικονομικό πρόβλημα έχει λυθεί. Έχουμε μειώσει τον προϋπολογισμό μας, όμως δυστυχώς η οικονομική κατάσταση στον τόπο μας, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δεν μας επιτρέπει να συνάψουμε δάνειο για να εξασφαλίσουμε ρευστότητα.

Είναι ένας μεγάλος δρόμος και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Και αυτό το οικονομικό πρόβλημα δεν θα εκλείψει άμεσα, αλλά θα μας ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό, εκτός και εάν βρεθεί ο από μηχανής Θεός που θα δώσει λύσεις.

Εκτός από τα κριτήρια Μαρτίου, έχουμε και τα κριτήρια της ΚΟΠ που είναι σε μηνιαία βάση. Επομένως είναι αναγκαία η άμεση ρευστότητα, λόγω των μηνιαίων κριτηρίων. Τις επόμενες δέκα μέρες χρειαζόμαστε ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ, για τα κριτήρια της ΚΟΠ. Με περίπου 1000 εισιτήρια διαρκείας καλύπτεται αυτός ο στόχος.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα ξεκινήσει από αύριο, από τον χώρο του Συνεδριακού κέντρου του ΓΣΠ.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας είναι κάτι περισσότερο από ελκυστικές, καθώς θα είναι κατά 10% μειωμένες σε σχέση με τις περσινές τιμές, που ήταν και πάλι μειωμένες, για όσους θα ανανεώσουν μέχρι τον Μάρτιο.

Καλούμε τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ να γραφτούν μέλη. Αναμένουμε αιτήσεις για νέα μέλη, γιατί με αυτόν τον τρόπο βοηθούμε και οικονομικά το Σωματείο μας.

Το 1,5 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφορά τα ακόλουθα:
– Μισθοδοσία προσωπικού (προπονητές, ποδοσφαιριστές, συνεργάτες)
– Οφειλές σε παλιούς διακανονισμούς, που κατά κύριο λόγο αφορούν ποδοσφαιριστές και προπονητές
– Οφειλές προς το κράτος
– Δάνεια σε τράπεζες
– Λειτουργικά έξοδα Σωματείου

Γίνονται κάποιες ενέργειες ανεξάρτητες από τη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας, όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτές θα φέρουν τα αποτελέσματα που όλοι αναμένουμε.

Δυστυχώς το χρέος που έχει συσσωρευτεί είναι μεγάλο και αυτό που προέχει είναι όλοι μας να βοηθήσουμε στο να διασωθεί το Σωματείο μας. Τα κριτήρια του Μάρτιου είναι τα πιο δύσκολα, διότι έχουν να κάνουν και με τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη».