Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Το κεντρί: ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Το κεντρί: ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Τούτη η στήλη ουδέποτε επροσπάθησε να χαιδέψει τα αυτιά κανενός και θέλουμε να πιστεύκουμε ότι πάντα ελάλεν τα πράματα με το όνομα τους προσπαθώντας ταυτόχρονα να έχει λιο τακτ, να μεν προσβάλει κανένα και να μεν δημιουργήσει εμφύλιο. Αλλά έλεος ρε κοπέλια, δηλαδή έλεος. Εν πάει άλλο. Το να θωρούμεν εμφανίσεις όπως την εχτεσινή και να μεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε πάει πολλά. Ετσακρίσαμεν. Γι’ αυτό μέσω points εννα πούμε λίες αλήθειες παρακάτω:

Καταρχάς κύριε Νίκο Χαραλάμπους εκούρασες μας. Πρώτα ανίψια με τον Φώσκολο εκατάντησες. Εβαρεθήκαμεν το κλάμα. Εβαρεθήκαμεν τη μοιρολατρεία. Εβαρεθήκαμεν τα παρακάλια. Έμεινες κολλημένος στες δεκαετίες 60 και 70, καταλάβω το. Εσύ καταλάβεις ποιας ομάδας είσαι μέλος του Δ.Σ. και έστω προσωρινά προεδρεύων; Αντιλαμβάνεσαι πόσο μιτσιανίσκεις την ΟΜΟΝΟΙΑ με το να κλαμουρίζεσαι στες τηλεοράσεις τζιαι να μιλάς για βυζιά; Έχω σου νέα. Είμαστε στο 2014. Οι ομάδες διοικούνται τζιαι δουλεύκουν με τον νου, τη λογική τζιαι το σωστό πλάνο. Το συναίσθημα επήεν περίπατο στη μάππα έσιει χρόνια. Ξύπνα. Επικαλεστήκετε πέρσι το συναίσθημα τζιαι επέτυχε διότι ο κόσμος εν ο μόνος που προφανώς εν αντέχει να θωρεί την ΟΜΟΝΟΙΑ να διαλύεται.

Όποτε έσιει δυσκολίες “δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, ούτε πρέπει να ανατρέχουμε στο παρελθόν, ούτε να γυρεύουμε φταίχτες. Είναι η ώρα να σώσουμε την αγάπη μας”. Συμφωνούμε στο τελευταίο ότι πρέπει να την σώσουμε. Αλλά να σε ρωτήσω κάτι και εσένα τζιαι όσους ήσασταν στα Δ.Σ. επί Μιλτή. Κλείστε τα μμάθκια σας τζιαι πέτε μας πόσες φορές είπετε μας τα πιο πάνω. Εμετρήσετε; Ωραία. Τωρά ξανακλείστε τα τζιαι πέτε μας τα τελευταία 5 χρόνια πώς εβοηθήσετε να βελτιωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ σε ούλλους τους τομείς τζιαι να γινεί επαγγελματική ομάδα. Υπόψην επαγγελματική εν τζιαι σημαίνει να έσιει επαγγελματίες παίχτες. Σόρυ που σας τα μασώ τζιαι λίο αλλά στο σταυρό που σου κάμνω τζιαι μιλώ σου ίσια θεωρώ σας ανίκανους να διοικήσετε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Θέλεις να σου πω γιατί; Διότι οποιοσδήποτε Ομονοιάτης μπόρει να εν μες τη διοίκηση τζιαι κάθε 3 μήνες να συγκαλεί δημοσιογραφική, να βάλλει τες ποτσούες με τα νερά μπροστά του, να βαστά τη σαούνα του τζιαι σαν εν σιηφτός να παρακαλά τον κόσμο για ριάλια, να ζηθκιανέφκει που λαλούμε. Άτε εξαναμάσησα σας τα.

Να σου απαντήσω εγώ στες ερωτήσεις μου. ΔΕΝ ΕΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. Διότι προφανώς η κατάσταση που επαραλάβετε ήταν έτη φωτός καλλίττερη που τζίνην που εννα παραδώσετε, αν καταφέρετε δηλαδή να παραδώσετε ομάδα. Συγγνώμη; Αποφάσιζε μόνος του ο Μιλτής; Ε καλά κύριε Νίκο, Παυλή μου, Κώστα Χρίστου μου και λοιποί. Είσαστεν κωφάλαλοι οξά ήσασταν σε κώμα τόσον τζιαιρό; Έχεις αρχίδια κύριε τζιαι θωρείς ότι ο επικεφαλής σου κάμνει λάθος κινήσεις τζιαι εν ακούει κανέναν; Όπως καλείς τα κανάλια σήμερα για να κλάψεις τζιαι να φκάλεις το δίσκο όπως κάμνουν στες εκκλησιές, κάλεστα τζιαι τότε τζιαι μίλα ίσια για τα πράματα που θωρείς τζιαι ενοχλούν σε. Τα εν οίκω μη εν δήμω; Ξεκίνα εκστρατεία μέσα στο Δ.Σ με όσους διαφωνούν τζιαι ανάμεσα στα μέλη, συγκάλεσε έκτακτη Γ.Σ. τζιαι πέτα στα μέλη σου. Ανοιχτά, ξεκάθαρα τζιαι προπάντων με επιχειρήματα τζιαι στοιχεία. Επιχειρήματα τζιαι στοιχεία εν τζίνα που συνήθως κάθε άνθρωπος πάνω που 6 χρονών χρησιμοποιεί για να πείσει τον άλλο για την ορθότητα της θέσης του. Μάσα μάσα επόνησα τη μασέλλα μου.

Να σου δώκω ένα παράδειγμα δικού σας επιχειρήματος για να καταλάβεις ότι στην τελική εν ξέρετε τι σημαίνει επιχείρημα ή απλά τόσον κόφκει ο νους σας. Που επήρετε απόφαση να θκιώξετε τον Σαβέβσκι είπετε μας ότι ο προπονητής κρίνεται που τα αποτελέσματα. Αν προσπεράσουμε το ότι εν τον αφήκετε να τον κρίνετε στο τέλος της χρονιάς τζιαι αν δεχτούμε ότι φυσικά έκαμε λάθη, όπως ούλλοι οι προπονητές, θέλω να μου πεις με το ίδιο σκεπτικό πόσες φορές τα τελευταία 5 χρόνια έπρεπε να πάτε έσσο σας; Γιατί εσείς έχετε την αναίδεια να ζητάτε του κόσμου κάθε χρόνο να σας δώκει chance να διορθώσετε τα πράματα, αλλά εσείς οι ίδιοι εν εφαρμόζετε σε παρόμοιες περιπτώσεις τζίνα που ζητάτε για εσάς; Πότε εδιοικήσετε διά του παραδείγματος; Πότε εκμεταλλευτήκετε τούτα τα 5 χρόνια τις ψήφους εμπιστοσύνης του κόσμου; Θεωρείτε ότι τα κριτήρια πέρσι επεράσετε τα εσείς; Αν ναι επιβεβαιώνετε το επιχείρημα μου ότι τόσον καταλάβετε.

Λοτίνα. Αν τον κρίνουμε που τα αποτελέσματα εν αποτυχημένος. Συμφωνούμε (Προλαβαίνω σας πριν μας το ταϊσετε). Για χάριν συζήτησης να δεχτώ ότι θεωρητικά μπορεί να εν καλός προπονητής, αλλά στην πράξη να μεν ταιρκάζει στον τρόπο παιχνιθκιού τζιαι στες παρούσες συνθήκες τζιαι δεδομένα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πέτε μας ποιος τον εθκιάλεξε; Οι πιθανότητες εν 2, είτε εκάτσετε εμελετήσετε τον τζιαι εφέρετε τον, άρα εκάμετε λάθος επιλογή, άρα εν καταλάβετε που μάππα, άρα εν μπόρετε να κάμετε σωστή επιλογή ανάλογα με τα εκάστοτε δεδομένα της ομάδας, άρα αποτύχετε, άρα ακόμα μια φορά δείχνετε τον ερασιτεχνισμό σας, είτε επάξιωσεν σας τον κάποιος manager με τα λοούθκια του χωρίς να τον μελετήσετε καν, άρα εν μπόρετε να διοικήσετε τζιαι να παίρνετε αποφάσεις με το σωστό τρόπο, άρα αποτύχετε, άρα είσαστε ερασιτέxνες, άρα bye bye. Μπόρετε να ακολουθήσετε τον συλλογισμό μου; Αν ναι, τούτο ήταν ένα ολοκληρωμένο επιχείρημα, τεκμηριωμένο με στοιχεία.

Ακριβώς τα όσα είπα για τον Λοτίνα ισχύουν ως το τελευταίο γράμμα για όσους παίχτες ήρταν τα τελευταία 5 χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά τζιαι κάποιους που εφίαν ενώ εν έπρεπε να φίουν. Τζιαι μεν μου πείτε ότι ήρταν τζιαι καλοί διότι εννα γράψω ειδικό άρθρο με ούλλα τα ονόματα που επεράσαν τα τελευταία χρόνια τζιαι τί επροσφέραν τζιαι τζιαμέ εννα κλαμουριστούμεν ομαδικώς (κ. Νίκο σιερετούμεν).

Λαλείτε ότι εν δύσκολες στιγμές τζιαι ούλλοι πρέπει να συμβάλουμε τζιαι μπλα μπλα μπλα. Συμφωνούμε τζιαι ούλλοι εννα συμβάλουμε. Θέλω να σας εξηγήσω αλλό κάτι όμως πρώτα. Ο λόγος που κάθε Σωματείο έχει Δ.Σ. τζιαι κάμνει εκλογές, είναι για να ατιπροσωπεύκουν τον κόσμο κάποια άτομα που θεωρεί ο κόσμος ικανά για να παίρνουν αποφάσεις. Διαφορετικά εν τζιαι ήταν να κάμνουμε εκλογές, κάθε φορά ήταν να κάμνουμε δημοψήφισμα. Θέλεις τεχνικό διευθυντή; Δημοψήφισμα. Να φύει ο προπονητής; Δημοψήφισμα. Να διακόψουμεν το συμβόλαιο του Οκκά; Δημοψήφισμα. Προφανώς κάποιοι που εμάς εξεγελαστήκαν τζιαι εφκάλαν σας. Απευθύνουμαι πρώτα στον κόσμο. Σας παρακαλώ γραφτείτε μέλη ούλλοι, αλλά μεν ψηφίζετε με το συναίσθημα. Βάρτε το νου σας να δουλέυκει. Όποιος έπαιξεν μάππα το 1970 τζιαι το 1980 εν σημαίνει ότι κατέχει διοικητικές ικανότητες, ούτε ότι ο τρόπος σκέψης του συμβαδίζει με το 2014. Το ίδιο ισχύει τζιαι για όποιον έσιει cute φατσούα ή εν αρφότεκνος του κουμπάρου του παρπέρη σου. Ούτε καλλιστεία κάμνουμε ούτε στο δημόσιο διορίζουμε. ΞΥΠΝΑΤΕ τζιαι ψηφίζετε σωστά. Απευθύνουμαι τωρά σε όσους σκέφτουνται να βάλουν υποψηφιότητα στο μέλλον. Πριν υποβάλετε κάμετε την αυτοκριτική σας. Ρε κουμπάρε εγώ έχω τούντες γνώσεις τζιαι τούντες ικανότητες. Μπόρουν να βοηθήσουν στη διοίκηση ενός σωματείου; Το ότι είμαι σπουδασμένος καντουνομέτρης σημαίνει μπόρω να θκιαλέω παίχτες τζιαι προπονητή; Υπάρχουν τζιαι άλλα πόστα για να βοηθήσουμεν ούλλοι. Είτε τούτο σημαίνει εννα χρεωθούμε που ένα μπλοκ με εισφορές τζιαι εννα γυρίζουμε που πόρτα σε πόρτα (μακάρι να εν η τελευταία φορά που εννα χρειαστεί να το κάμουμε φυσικά), είτε τούτο σημαίνει ότι εν θα χάνουμε παιχνίδι όσο χάλια τζιαι αν παίζουμε ώσπου να έβρουμεν τα πόθκια μας.

Δεν αρκούν το 2014 οι καλές προθέσεις, το φιλότιμο, το συναίσθημα τζιαι η αγάπη προς την ομάδα. Σίουρα παίζουν ρόλο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο επαγγελματισμός τζιαι οι σωστοί ανθρώποι στα κατάλληλα πόστα.

Για το τέλος μια πρόταση στην τωρινή διοίκηση. Χρησιμοποιείστε το μειονέκτημα σας σαν όπλο. Κάμετε την αγανάκτηση του κόσμου σύμμαχο. Πώς; Καλέστε έκτακτη καταστατική συνέλευση, μειώστε το ποσό για να είσαι μέλος στα 100, ακόμα τζιαι στα 80 ευρώ το χρόνο, τζιαι δώστε δικαίωμα ψήφου σε ούλλους. Προσλάβετε 20 εθελοντές να γυρίζουν τα χωρκά τζιαι τες πόλεις που πόρτα σε πόρτα τζιαι να γράφουν μέλη. Κανένας πλέον δεν εισπράσσει ριάλια με το να περιμένει τζίνον που του χρωστά να πάει να τον έβρει. Ενοχλάτε τους εσείς, βουράτε τους εσείς. Με τούντον τρόπο εννα συνδυάζεται το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Τζιαι ψήφος στις εκλογές τζιαι οικονομική ενίσχυση. Τζιαι συμμετοχή στες αποφάσες τζιαι σωτηρία της ομάδας. Παράλληλα με τα season. Δώστε κίνητρα του κόσμου. Έστω τζιαι την υστάτη φερτείτε επαγγελματικά.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Το Κεντρί 6/02/2014.