Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βελτίωση στην άμυνα, μέσω τακτικής

Βελτίωση στην άμυνα, μέσω τακτικής

ma_06603


Κράτησε ξανά το μηδέν παθητικό η ΟΜΟΝΟΙΑ και μάλιστα χθες το έκανε με χαρακτηριστική ευκολία. Όχι ότι πιέστηκε ιδιαίτερα από το Αποέλ την Τετάρτη, αλλά κόντρα στον Απόλλωνα ήταν ακόμα πιο θετική. Είναι αυτό θέμα προσώπων, θέμα συγκέντρωσης ή θέμα τακτικής; Λίγο από όλα λέμε εμείς και εξηγούμε.

Ξεκινάμε από το τελευταίο, την τακτική. Ξεκάθαρα ο Καϊάφας πήγε διαβασμένος στα ντέρμπι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ βραχυκύκλωσε δυο ομάδες που έχουν δημιουργικούς παίκτες και έφερε τα παιχνίδια στα μέτρα της. Το αποτέλεσμα ήταν η άμυνα να μην δεχθεί μεγάλα διαστήματα πίεσης και παρότι παίζει πλέον ψηλά, να μην βρεθεί σχεδόν ποτέ εκτός ισορροπίας.

Και περνάμε σε πρόσωπα-συγκέντρωση. Σερφά και Σκαραμοτσίνο στο κέντρο της άμυνας τα βρίσκουν και οι λόγοι πέραν από τη ποδοσφαιρική αξία, είναι προφανείς. Επιπρόσθετα οι Μαργκάσα και Σερτζίνιο παίζουν εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να αποτελούν κάτι σαν κυμματοθραύστη στις επιθέσεις του αντιπάλου. Έτσι το μηδέν πίσω κρατήθηκε μάλλον εύκολα, ενώ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως οι ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε συμμετέχουν και στην οργάνωση του παιχνιδιού.