Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καλά ονόματα υπάρχουν…

Καλά ονόματα υπάρχουν…


“Θα ήταν ιδανικό αν βρίσκαμε ένα καλό όνομα από Ισπανία, Πορτογαλία ή Ελλάδα”, είπε χθες ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το θέμα του τεχνικού διευθυντή, για να προσθέσει λίγο αργότερα την Ολλανδία και τη Γαλλία. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια πολύ καλά ονόματα στις χώρες που ανέφερε. Το θέμα είναι αν μπορούμε οικονομικά να τους ικανοποιήσουμε και να τους πείσουμε να έρθουν στην Κύπρο. Πιο κάτω, ένα μεγάλο όνομα για κάθε χώρα που ανέφερε ο Δώρος Σεραφείμ.

Στην Ισπανία ελεύθερος από τον Νοέμβριο είναι ο Μπραούλιο. Ο νεαρός τεχνικός διευθυντής της Βαλένθια για μια 4ετία, θεωρήθηκε υπεύθυνος για κάποιες επιλογές του καλοκαιριού και πλήρωσε τη νύφη. Η φετινή χρονιά δεν διαγράφει την εξαιρετική του δουλειά.

Στην Πορτογαλία, ο πρώην διεθνής μέσος Κοστίνια αν και μόλις 39, έχει προλάβει να δουλέψει στην Σπόρτιγκ Λισαβώνας, την Σερβέτ και την Πάκος Φερέιρα σε πόστο παρόμοιο με αυτό που ψάχνουμε. Μοναδικό αρνητικό ότι μόνο στη Σερβέτ ήταν ακριβώς τεχνικός διευθυντής.

Το ελληνικό πρωτάθλημα παρακολουθείται πιο στενά στο νησί μας. Το όνομα που ξεχωρίζει είναι του Ζήση Βρύζα που έχει δουλέψει σε ΠΑΟΚ και εθνική Ελλάδος σαν συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος. Όσον αφορά την Ολλανδία, ένας γνωστός τεχνικός διευθυντής είναι ο Σταν Φαλκς, με προϋπηρεσία σε Αϊντχόβεν, Σιαγκάι Γκρίνλαντ και Βίσλα Κρακοβίας. Με τους Πολωνούς πανηγύρισε πρωτάθλημα, απέτυχε όμως να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέλος αξιοσημείωτες περιπτώσεις υπάρχουν και στη Γαλλία. Θα ξεχωρίσουμε τον Πιερ Ντροσί που ήταν για 6 χρόνια υπεύθυνος για το σχεδιασμό της Ρεν. Από το περσινό καλοκαίρι, δεν εργάζεται κάπου.