Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γλίτωσε (και) ο Απόλλωνας

Γλίτωσε (και) ο Απόλλωνας

ma_06557


Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκαθηλώνει ένα αντίπαλο με πολλούς περισσότερους βαθμούς από εκείνη. Όπως το Αποέλ όμως, έτσι και ο Απόλλωνας, γλίτωσε από τύχη και από αδυναμία μας να τελειώσουμε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες μας. Η ομάδα του Καϊάφα γοητεύει για δεύτερη φορά σε 5 μέρες και μας αναγκάζει να αναρωτηθούμε πώς θα ήταν τα πράγματα αν ερχόταν αυτός αντί του Λοτίνα.

Α’ ημίχρονο

Μετά το Αποέλ, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε και τον Απόλλωνα να μοιάζει μικρός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα:0-0. H OMONOIA ήταν εξαιρετική, έφτιαξε σωρεία ευκαιριών αλλά τις απώλεσε όλες. Στα 30 δευτερόλεπτα ο Ρούμπιο από αριστερά πέρασε τον Στυλιανού και έβγαλε μπαλιά, ο Σκέμπρι εξ επαφής ακούμπησε τη μπάλα όμως την έστειλε άουτ. Μετά από 3-4 μπαλιές μας που αποκρούστηκαν, στο 7 ο Εφραίμ έφυγε στο 1 εναντίων 1 με τον Χαραλάμπους, κατάφερε να περάσει από πάνω του τη μπάλα, όμως ο αμυντικός του Απόλλωνα απέκρουσε πριν προλάβει ο Γιώργος να σκοράρει. Στο 9′ ο Παπουλής έκανε ωραία κούρσα και παράλληλο γύρισμα, κανείς όμως δεν μπήκε στη πορεία της μπάλας. Στο 14΄ο Σκέμπρι έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ημίχρονο, αφού μετά από λάθος του Ρομπέρ έφυγε μόνος και πλάσαρε άουτ. Στο 16′ ο Σαγκόι εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια, με το Μορέιρα να κάνει απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρούμπιο ελίχθηκε όμορφα στη περιοχή, έκανε σουτ και ο Βάλε απέκρουσε. Στο 32′ ίδιοι πρωταγωνιστές, ίδια κατάληξη. Ρούμπιο το σουτ, Βάλε στην απόκρουση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να πιέζει και στο 34, ο Εφραίμ δέχθηκε αρχικά φάουλ μέσα στη περιοχή από το Στυλιανού. Ο Νικολάου δεν σφύριξε ο Γιώργος έκανε τη μπαλιά και ο Βάλε ανέτρεψε τον Σκέμπρι, αφού όμως πρόλαβε να ακουμπήσει τη μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σερτζίνιο κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, το οποίο εκτέλεσε άστοχα ο Φερνάντες. στο 37 και νέα μεγάλη ευκαιρία με το Ρούμπιο. Κόρνερ, η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι, ο Ισπανός σουτάρει, αλλά άουτ. Στο 41′ μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Ρούμπιο έφυγε καλυμμένος, εντελώς μόνος, ο επόπτης όμως ανακάλυψε οφσάιντ. Λέμε ανακάλυψε γιατί η φάση ήταν ακριβώς μπροστά του και ξεκάθαρη. Στο επόμενο λεπτό, σέντρα του Λεάντρο, κεφαλιά του Σκέμπρι, μεγάλη απόκρουση του Βάλε. Τελευταία ευκαιρία, ένα σουτ του Εφραίμ, που έφυγε άουτ.

Β’ ημίχρονο

Καλύτερος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας, ακόμη καλύτερη όμως και η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 53′ ο Εφραίμ έφυγε μόνος με το Βάλε, υποδείχθηκε όμως σε θέση οφσάιντ. Στο 63′ ο Σκέμπρι βρήκε με τακούνι μέσα στη περιοχή τον Εφραίμ, ο Γιώργος έκανε το σουτ, με τον Βάλε να αποκρούε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, δοκάρι με το Σερτζίνιο. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο Ρομπέρ και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68′ ο Σκέμπρι κράτησε τη μπάλα, έστρωσε την κατάλληλη στιγμή στον Φερνάντες, το σουτ του όμως πέρασε άουτ. Στο 73′ ο Ασσίς πλαγειοκόπησε και έβγαλε σέντρα, η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από τον Σκέμπρι. 1 λεπτό αργότερα ένα σουτ του Μαργκάσα πέρασε άουτ ενώ ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Παπουλή στο 79′. Στο 80′ ο Σαγκόι έφυγε πλάγια στη περιοχή και σούταρε άουτ, ενώ ένα σουτ του ίδιου παίκτη αποκρούστηκε από το Μορέιρα στο 82′. το 83′ λίγο έλειψε να σκοράρει ο Θερβέρα, όμως το σουτ του πέρασε μόλις άουτ. Στο 86′ ο Ασσίς μετά από πάσα του Ρούμπιο μπήκε στη περιοχή, πέρασε τον Βάλε, βγήκε όμως πλάγια. Έκανε αμέσως παράλληλη πάσα, ο Χαραλάμπους όμως έδιωξε προ του Σκέμπρι, με το τέρμα να είναι κενό. Στο 88′ ο Σαγκόι έπιασε κεφαλιά, άουτ.΄Στο 89′ Ο Θερβέρα έκλεψε τη μπάλα, έκανε πολύ καλή κούρσα και σουτ, ο Βάλε όμως έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε ένα πέναλτι που θα έβλεπε και τυφλός, σε χέρι του Χαραλάμπους, αλλά ο Νικολάου πρώτα δεν το έδωσε και στη συνέχεια έληξε το παιχνίδι.

Συμπερασματικά

Χαίρεσαι να την βλέπεις αυτή την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν έβαζε όμως και γκολ τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα! Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο σε όλο το ενενηντάλεπτο, έκανε φάσεις με ευκολία, όμως δεν σκόραρε. Οι τελευταίες δυο αγωνιστικές δείχνουν πως η χρονιά θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά αν υπήρχε υγεία στο σωματείο.