Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ενότητα θέλει διαφάνεια, ειλικρίνεια και έργα

Η ενότητα θέλει διαφάνεια, ειλικρίνεια και έργα

ks02766


Από ψες το βράδυ, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει νέο συμβούλιο. Ο συνδυασμός των πρώην προέδρων κατάφερε να βάλει και τα 15 του μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Η δουλειά όμως τώρα αρχίζει και είναι περισσότερη από ποτέ. Ο Λάκης Πολυκάρπου μίλησε στη χθεσινή του ομιλία για ενότητα, ενώ το ίδιο έκαναν και μέλη του συνδυασμού σε πηγαδάκια. Σύμφωνοι είναι απαραίτητη, οι ίδιοι είναι που πρέπει να δουλέψουν για αυτή.

Ας μην κρυβόμαστε, οι πρώην προέδροι κουβαλάνε ένα παρελθόν το οποίο σε μερίδα του κόσμου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.  Ο Δώρος Σεραφείμ είχε φύγει μετά από διάφορα επεισόδια την τελευταία φορά και ειδικά οι οργανωμένοι δεν θα το ξεχάσουν εύκολα. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως πρώτο στοίχημα να κερδίσει την πλατιά μάζα του κόσμου. Πώς; Όχι (μόνο) με συναντήσεις και υποσχέσεις αλλά κυρίως με διαφάνεια, ειλικρίνεια και έργα. Αυτή πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα.

Τι εννοούμε; Με όλο το σέβας κ. Νίκο Χαραλάμπους, το να μας λέτε υπό την ιδιότητα σας του προεδρεύον του προηγούμενου συμβουλίου πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τεχνικό διευθυντή το Μιχάλη Καβαλιέρη, τον οποίο έφαγε ο Σαβέφσκι (ο οποίος λίγο πολύ κατά την ομιλία σας ευθύνεται για όλα τα κακά που μας βρήκαν) υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και μόνο ειλικρίνεια δεν εμπεριέχει. Αυτές οι πρακτικές, της ωραιοποίησης ή της παρουσίασης όπως βολεύει, πρέπει να αποφευχθούν οπωσδήποτε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σε οριακό σημείο, ο κόσμος θέλει και οφείλει να γνωρίζει πραγματικά τι γίνεται στο οικονομικό και θέλει να ξέρει ρεαλιστικά μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε στο αγωνιστικό.

Δεν είναι όμως μόνο θέμα ειλικρίνειας ή διαφάνειας αλλά και έργων. Θεωρεί κανείς πως θα έβαλλε έστω και ένας οπαδός κατά του όποιου συμβουλίου, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προερχόταν, αν η ΟΜΟΝΟΙΑ λειτουργούσε όπως έπρεπε; Αν ήταν δηλαδή ένα σωματείο επαγγελματικά οργανωμένο, που έσπερνε τον πανικό στους αντιπάλους; Εδώ που είμαστε, είτε εκσυγχρονιζόμαστε είτε πεθαίνουμε, το έχουμε πει πολλές φορές.

Η διοίκηση έχει πολλά να κάνει, θα τα αναφέρουμε με λεπτομέρειες σε επόμενα άρθρα. Το πρώτο όμως που πρέπει να κάνει, για να πετύχουν και τα υπόλοιπα, είναι να προσεγγίσει τον κόσμο. Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι προσπάθειες για συναντήσεις θα είναι άμεσες.