Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θέλει λεπτούς χειρισμούς το καλοκαίρι

Θέλει λεπτούς χειρισμούς το καλοκαίρι

ma_01601


Ήταν ξεκάθαρο πριν τις εκλογές, καλό είναι να αρχίσουμε να το μελετάμε από τώρα: το καλοκαίρι η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να ρίξει το μπάτζετ της κατακόρυφα και για να το κάνει θα χρειαστούν λεπτοί χειρισμοί στις διαπραγματεύσεις. Το ιδανικό είναι, αυτοί να γίνουν με τη βοήθεια τεχνικού διευθυντή και προπονητή. Ότι είναι να γίνει, να γίνει βάση συγκεκριμένου αγωνιστικού σχεδιασμού.

Υπάρχουν 3 ειδών ποδοσφαιριστές. Αυτοί που έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου και το κασέ τους είναι στα πλαίσια που αντέχουμε, αυτοί που έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου και θα πρέπει να γίνει μείωση και αυτοί με τους οποίους η συμφωνία τελειώνει. Με την πρώτη κατηγορία προφανώς δεν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση, έτσι θα ασχοληθούμε με τις άλλες δυο.

Δεδομένα, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να υπερβεί συγκεκριμένο ποσό ανά ποδοσφαιριστή. Όσοι λοιπόν αμείβονται με περισσότερα θα πρέπει να καθίσουν για συζητήσεις. Αν υπάρχει σύγκλιση ίσως υπογράψουν μειώσεις με επεκτάσεις όπως έγινε και στο παρελθόν. Αν όχι, θα πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή ώστε να μην επιβαρυνθεί το σωματείο. Χειρισμοί τύπου Γκικίεβιτς είναι ιδανικοί, αφού ο Πολωνός χάρισε μισθούς, πήγε στο Καζακστάν και η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν χρειάζεται αν τρέχει στο μέλλον. Πριν αρχίσουν οι συζητήσεις βέβαια, η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να υποδείξει ποιους θεωρεί απαραίτητους και ποιους αναλώσιμους.

Όσον αφορά τους παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαια, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να υποδείξει ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής ποιοι είναι αναγκαίοι να μείνουν. Ασσίς, Εφραίμ, Φερνάντες και Σκέμπρι είναι οι παίκτες υπό συζήτηση με κάθε ένα να έχει διαφορετικά δεδομένα. Ο μοναδικός που είναι αυτή τη στιγμή σε ποσά που μπορούμε να αντέξουμε και του χρόνου είναι ο Μαλτέζος διεθνής. Με την πρόσληψη προπονητή και τεχνικού διευθυντή πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις και να αρχίσουν συζητήσεις.